Sem van Wijngaarden op podium
Sem van Wijngaarden op podium Jan van Arckel

Nieuwelingen en junioren Jan van Arckel in actie in hoge noorden

19 september 2022 om 12:48 Wielrennen

ARKEL De renners van Jan van Arckel kwamen op verschillende fronten in actie dit weekend. Nieuwelingen Joris Peursum (Hardinxveld-Giessendam), Tim Verwolf (Langerak), Bram Jansen (Lexmond) en Sem van Wijngaarden (Hardinxveld-Giessendam) en junioren Huub van Kappel (Gorinchem) en Jan van Heukelum (Hoornaar) deden in het hoge noorden mee aan de districtscompetitie.

Zaterdag 17 september reden de jongens een criterium op de Wielerbaan in Emmen. De eerste van 3 wedstrijden tijdens deze Tweedaagse. Alle nieuwelingen finishten in het peloton, Bram p14, Sem p20, Joris p25 en Tim p26. Daarna reden de junioren Jan en Huub. Huub heeft zich een aantal ronden goed staande gehouden bij het peloton. Jan reed een goede wedstrijd en kon lange tijd vooraan het peloton meedraaien, maar moest wegens ziekte opgeven. Jan werd 32e en Huub 33e.

Zondag 18 september werd er gestart met een tijdrit van 1,5 km op de Wielerbaan te Veendam. Door de regen waren de bochten moeilijk te rijden en het was lastig om op deze korte afstand een goede tijd neer te zetten. De verschillen tussen de renners waren klein, Bram p20, Sem p23, Joris p31 en Tim p45. Bij de junioren reed Huub zijn 1e tijdrit en reed naar een 31e plek.

Hierna was het laatste onderdeel van de Tweedaagse, een omloop. Vanaf de start werd er bij de nieuwelingen direct hard gekoerst. Na een aantal ronden demarreerden er 5 renners. In deze kopgroep zat Sem. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg de kopgroep het voor elkaar om het peloton te dubbelen. Sem reed in de sprint naar een mooie 2e plek. Joris p15, Tim p16, en Bram p19 finishten in het peloton. Junior Huub reed in de omloop voor de junioren naar een 27e plek.

Foto : 

Indien deze e-mail verkeerd geadresseerd is, verzoeken wij u vriendelijk deze e-mail zo snel mogelijk retour te sturen en te verwijderen.
--------------------------------------------------------------------
De informatie in dit e-mail-bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan.
Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.

Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen.

BDU aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ontstaan van enige vorm van schade door of ten gevolge van dit bericht..

Deel dit artikel via:
advertentie