Het buitenbad van het Caribad
Het buitenbad van het Caribad Fotografie Studio Ziezo

Gorinchem wil het Caribabad graag behouden

9 juni 2023 om 07:56 Zwemmen

GORINCHEM De bouw van een nieuw Caribabad is dermate belangrijk voor Gorinchem dat het college bereid is de kosten op te nemen in de perspectiefnota 2024-2027. Om de bouw mogelijk te maken reserveert het college wel minder geld voor andere zaken. De gemeenteraad spreekt op 22 juni en 6 juli over de perspectiefnota. 

In een vergadering van de raad op 11 mei over de financiën van de gemeente werden nog vraagtekens gezet bij de financiële ruimte voor de bouw van een nieuw zwembad, deze investering was nog niet opgenomen in de investeringsagenda. Mede omdat Gorinchem ook nog een besluit nam over een ambitieus huisvestingsplan voor onderwijs, daar wordt nu een spaarpotje voor gevormd.

In de perspectiefnota is nog geen investeringsvoorstel opgenomen voor het zwembad, de raad moet daar nog een besluit over nemen. Thans loopt nog een onderzoek naar renovatie of nieuwbouw. Omdat het college de zwemvoorziening belangrijk vindt, houdt ze al wel rekening met de kosten voor het Caribabad in de perspectiefnota voor de komende jaren. De gemeenteraad neemt in september een besluit over de diverse scenario’s voor het Caribabad, zo wordt volledige nieuwbouw met alle bestaande voorzieningen geraamd op ruim 21 miljoen euro.  Renovatie kost bijna 16 miljoen euro, ook is het zwembad dan anderhalf gesloten.

De entree van het Caribabad
advertentie
advertentie