Hennepcontainer media lab tijdens de veiligheidsmarkt in de Gildenwijk in mei 2022
Hennepcontainer media lab tijdens de veiligheidsmarkt in de Gildenwijk in mei 2022 Gemeente Gorinchem

Gemeente Gorinchem organiseert veiligheidsmarkt op Groenmarkt

16 november 2022 om 12:28 Misdaad

GORINCHEM Op de Groenmarkt in de binnenstad van Gorinchem vindt zaterdag 19 november een veiligheidsmarkt plaats. De markt staat in het teken van drugs. Inwoners kunnen daar via een escaperoom kennismaken met een drugslab. Ook kan een kijkje genomen worden in een speciale container waarin een hennepkwekerij te zien is. Medewerkers van de gemeente, politie, Meld Misdaad Anoniem en netbeheerder Stedin geven informatie en beantwoorden vragen. 

Burgemeester Reinie Melissant: ,,Als gemeente zetten we ons samen met partners in de stad in voor een veilige leefomgeving voor al onze inwoners. Een omgeving waar het prettig wonen en werken is. Drugs en drugscriminaliteit komen overal in Nederland voor. Helaas ook in Gorinchem. De aanpak van drugscriminaliteit is een van mijn prioriteiten. Met de veiligheidsmarkt willen we inwoners laten weten hoe ze signalen van drugscriminaliteit kunnen herkennen. En vooral wat ze met die signalen kunnen doen.” 

HENNEPKWEKERIJ

Naast de escaperoom en container waarin een hennepkwekerij te zien is, krijgen inwoners informatie over drugs en drugscriminaliteit. Ze worden geïnformeerd over hoe signalen van drugs of drugshandel te herkennen zijn. En wat ze met die signalen vervolgens kunnen doen. In het mobiele media lab van de politie worden informatieve video’s getoond en kan een quiz gespeeld worden. Eerder dit jaar werd al een dergelijke veiligheidsmarkt in de Gildenwijk georganiseerd. 

WAT TE DOEN?
Wilt u meer weten over drugscriminaliteit en wat u kunt doen? Bezoek dan eens www.nietondermijnneus.nl. Heeft u vermoedens van drugshandel of drugscriminaliteit in uw buurt? Of wilt u praten over dit onderwerp? Neem dan contact op met team Veiligheid en Toezicht van gemeente Gorinchem via 14 0183 of bel met de wijkagent van de politie via 0900 8844. Liever anoniem uw signalen van (drugs)criminaliteit delen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000 of kijk op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Mobiel media lab tijdens de veiligheidsmarkt in de Gildenwijk in mei 2022
Hennepcontainer tijdens de veiligheidsmarkt in de Gildenwijk in mei 2022
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie