Natriumchloride van Jussi Adler-Olsen
Natriumchloride van Jussi Adler-Olsen Libris.nl

Verhalen uit de Boekenkist

2 maart 2022 om 13:15 Column

Nieuwe boeken. Altijd maar weer nieuwe boeken. Ik vind het heerlijk om uit te kunnen kijken naar boeken die binnenkort verschijnen. In de boekenwereld is het jaar opgedeeld in drie periodes. Het voorjaar, van februari tot en met mei. Daarna volgt de zomer, van juni tot en met september en als laatste het najaar, van oktober tot en met januari. 

Voorafgaande van deze periodes ontvangen we van de meeste uitgeverijen de aanbiedingsfolder. Hierin presenteren de uitgeverijen de boeken die in de daaropvolgende maanden gaan verschijnen. Als winkel kunnen we tijdens inkoopgesprekken dan bepalen welke boeken we gaan inkopen. Dit is altijd een heel leuk werk. En er ontstaat dan altijd een lijst met boeken waar ik naar uitkijk. 

Dit zijn twee boeken die nu op mijn lijst staan: 

Natriumchloride van Jussi Adler-Olsen. Het nieuwe deel in de serie Q. Persoonlijk vind ik dit één van de beste detectiveseries die er is. De serie speelt zich af in Denemarken, waar inspecteur Carl Mørck aan het hoofd staat van een cold-case afdeling. Samen met zijn medewerkers, Assad en Rose, moet hij in elk boek een zaak oplossen. Wat ik zo ontzettend knap vind aan de serie is de gelaagdheid van de verhalen. Het is niet enkel een moordmysterie dat opgelost moet worden. De hele serie ligt nu in de winkel.

Hoe overleef ik de moderne wereld – Alain de Botton en the School of Life. De moderne wereld heeft ons als mens veel gebracht. Denk aan technologie, gezondheid en entertainment. Maar het kan ook voelen alsof de moderne tijd ons steeds dieper in hebzucht, wanhoop en opwinding dompelt. Hoe overleef ik de moderne wereld is de ultieme gids voor het navigeren door onze ongewone tijden. Het boek helpt ons om een kalmere, authentiekere, soms luchtigere relatie aan te gaan met de dwaasheden en obsessies van onze tijd. Het boek is verkrijgbaar vanaf half maart.

https://libris.nl/de-boekenkist

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie