Let’s try om er met elkaar een mooi 2023 van te maken.
Let’s try om er met elkaar een mooi 2023 van te maken. SvR Creations

Ode aan… De goede voornemens

9 januari 2023 om 17:54 Column Ode aan...

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Bij nieuwe ronde, nieuwe kansen horen ook de welbekende goede voornemens. Stoppen met roken, meer sporten, minder eten en drinken en meer liefde voor elkaar. Wat zijn jouw goede voornemens voor 2023?

Het is dat de regen met bakken uit de lucht komt anders zou je in de ochtend gaan twijfelen of je een korte broek aan moet doen of toch voor dat ‘tussen’ jasje gaat. Beide zijn geen optie want waarschijnlijk pas je ze allebei toch niet meer. De dorst was groter en de ogen waren waarschijnlijk weer hongeriger dan het lichaam aankon de laatste weken. De sportscholen wrijven in hun handjes met de nieuw afgesloten abonnementen waar niemand meer gebruik van maakt na 3 maanden. Daar gaan de voornemens!

Ikzelf ga wat minder proberen te eten en meer te sporten. Als ik na een selfie eerst m’n onderkin moet weg photoshoppen weet je dat het mooi is geweest. Met drinken blijf ik vrolijk doorgaan. ‘Drank maakt meer goed dan liefde kapot kan maken’, is mij weleens verteld dus daar houd ik me maar aan vast. Uiteraard doe ik dat wel met (m’n) maten. Het moet wel leuk blijven uiteraard.

Misschien is het idee om Dry January om te dopen tot Try January? 2022 was voor iedereen toch een bijzonder jaar. Ineens mochten we alles weer en dat was goed te merken. Het was ieder voor zich leek het wel. Na 2 jaar ‘opgesloten’ te hebben gezeten is dat ook niet zo vreemd.

Het werd er alleen niet altijd gezelliger van. De gunfactor was ver te zoeken. Mensen gunden elkaar het licht niet in de ogen. Vetes werden online uitgevochten en dat werd weer voer voor mensen die online een podium krijgen om daar weer iets van te vinden. Succes, bij mensen in het algemeen, was brandstof voor de meerderheid. Ook wel afgunst genoemd. Sneu en onnodig.

Let’s try om vanaf januari elkaar oprecht het beste te wensen en er met elkaar ook het beste van te maken. Samen staan we sterker. Let’s try om niet in geloof, politieke voorkeur of afkomst te denken. Let’s try om er met elkaar een mooi 2023 van te maken. Wees jezelf! Er zijn al anderen genoeg.

Try January it is!

Sören van Rooij

advertentie
advertentie