Afbeelding
Eline Lohman

Al 140 mensen gevaccineerd in extra prikstraten Molenlanden

9 november 2021 om 11:35 Corona Dossier coronavirus

MOLENLANDEN Van dinsdag 23 november tot en met zaterdag 27 november staan er twee prikbussen in Nieuwpoort en Nieuw-Lekkerland. Inwoners van Molenlanden en omgeving kunnen zich hier laten vaccineren. Naast de vijf eerder aangekondigde prikstraten kunnen inwoners op vrijdag 12 november ook naar de Beemd in Oud-Alblas. Na overleg met de GGD is besloten de openingstijden van de prikbussen alsnog aan te passen. Uit de praktijk van de afgelopen weken blijkt dat de meeste mensen tussen 12-14 uur en tussen 16-18 uur langs komen voor een vaccinatie. 

In de extra prikstraten in Molenlanden die van 4-10 november open zijn, zijn de eerste drie dagen 140 mensen gevaccineerd.

Na de grootschalige vaccinatie gaat de GGD voor de tweede keer dit jaar met de bus naar de inwoners toe. Dit om nogmaals de gelegenheid te bieden op een laagdrempelige manier en ook zonder afspraak een vaccinatie te halen. Dit kan uiteraard ook op een van de vele priklocaties in de omgeving. Onder andere in Gorinchem, Dordrecht, Nieuwegein en Tiel. Kijk op www.prikkenzonderafspraak.nl voor adres en openingstijden.

Dichtbij, gratis, zonder afspraak

De prikbus is bedoeld voor inwoners die nog niet of nog niet volledig zijn gevaccineerd. Inwoners kunnen in de bus ook informatie krijgen over de vaccinatie tegen corona van voorlichters van de GGD.

Informatie over vaccineren 

Ook mensen met prikangst kunnen hier terecht. Op www.ikhebprikangst.nl kunnen mensen met prikangst ook vrijblijvend informatie krijgen. Naar schatting heeft ongeveer 35% van de Nederlanders, last van prikangst. Dat heeft onderzoek van de Universiteit van Tilburg uitgewezen. Mensen met prikangst kunnen bij het bezoek aan de prikbus aangeven dat zij prikangst hebben, hiervoor is dan extra aandacht tijdens het vaccineren. In de bus kunnen inwoners kiezen uit BioNTech/Pfizer en Janssen.

Openingstijden en locatie

Van dinsdag 23 november t/m zaterdag 27 november zijn er twee prikbussen in Molenlanden:

Nieuwpoort

Parkeerplaats Spar

Waterlinie 62, 2965 CC Nieuwpoort

Nieuw-Lekkerland

Parkeerplaats Aldi

Planetenlaan 80a, 2957 SN Nieuw-Lekkerland

Inwoners kunnen zonder afspraak tussen 12.00 – 18.00 uur terecht.

Voor wie?

Iedereen vanaf 12 jaar kan in de bus een vaccinatie krijgen met een vaccin dat beschermt tegen corona. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassen persoon bij moet zijn. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen alleen komen.

ID en mondkapje meenemen

Iedereen die een prik wil, moet een legitimatiebewijs laten zien en een mondkapje dragen. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien.

Extra prikstraten, ook in Oud-Alblas

In Molenlanden zijn er op dit moment extra prikstraten waar inwoners zich kunnen laten informeren en vaccineren:

Van 4 t/m 10 november kan iedereen gratis en zonder afspraak in Molenlanden een vaccinatie halen. De komende dagen kan dit nog hier: 

Dinsdag 09-11 Den Hoek Hoogblokland

Woensdag 10-11 Bruisend Hart in Hoornaar

Vrijdag 12-11 De Beemd in Oud-Alblas (extra toegevoegd)

Ook op deze locaties kunnen inwoners van 12.00 18.00 uur terecht.

Kijk op www.ggdzhz.nl/vaccinaties/wijkgerichte-vaccinaties voor tijdelijke en extra priklocaties in de Provincie Zuid-Holland Zuid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie