De Schilderstraat in de Gildenwijk
De Schilderstraat in de Gildenwijk Google Streetview

Eengezinswoningen in Gildenwijk gaan over op warmtenet

28 oktober 2022 om 10:08 Wonen Duurzaam Gorinchem

GORINCHEM Zeventig procent van de huurders van de 57 eengezinswoningen aan de Gildenweg, Chirurgijnstraat, Schilderstraat, Gruttershof en Rietdekkerstraat hebben ingestemd met onderhoud aan hun woning en aansluiting op het warmtenet. De woningen krijgen ook een onderhoudsbeurt, worden deels geïsoleerd en krijgen zonnepanelen.

Deze woningen zijn als tweede aan de beurt om in Gorinchem te worden aangesloten op het duurzame warmtenet. Dit voorjaar stemden de bewoners van de Willem-Alexanderflat als eerste in. De afgelopen maanden is intensief gesproken met alle huurders van deze woningen. Met een informatiemap zijn zij op de hoogte gebracht over de geplande onderhoudswerkzaamheden en de aansluiting op het warmtenet. Ook was het mogelijk om een modelwoning te bekijken. Uiteindelijk stemde zeventig procent van de bewoners (zie notarisverklaring) in met de werkzaamheden en het warmtenet. De werkzaamheden starten naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023.

DUURZAAM Het rioolwaterzuiveringsbedrijf in Schelluinen vangt rioolwater uit (onder andere) de Gildenwijk op en zuivert dit. Uit dit gezuiverde rioolwater wordt warmte gehaald. Er komt een duurzaam warmtestation aan de Bullekeslaan, die de warmte (van 75°C) de wijk in brengt. De warmte voor het warmtenet wordt daarmee grotendeels duurzaam opgewekt. De komende vijf jaar HVC zo’n 1.000 huurwoningen van Poort6 in de Gildenwijk aansluiten op het warmtenet. Ook het stadhuis van Gemeente Gorinchem en het kantoor van Poort6 worden aangesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie