Wethouder Joost van der Geest en directeur Eric Vos van E-Fiber mochten de eerste schop in de grond plaatsen
Wethouder Joost van der Geest en directeur Eric Vos van E-Fiber mochten de eerste schop in de grond plaatsen Hannie Visser-Kieboom

Schop in de grond voor glasvezelnetwerk in Gorinchem

2 juni 2022 om 15:42 Economie

GORINCHEM Inwoners van de gemeente Gorinchem kunnen zich klaarmaken voor de komst van glasvezel. Bij de oude korenmolen De Hoop op de Dalemwal werd donderdagmiddag synbolisch de eerste schop in de grond gezet. 

Op donderdag 23 december hadden wethouder Joost van der Geest en directeur Eric Vos van E-Fiber de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel reeds digitaal ondertekend. Naar verwachting is medio 2024 de hele gemeente aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. In de gemeenteraad klonk al langer de roep om aanleg tot glasvezel in de stad, zo vertelde wethouder Joost van der Geest op de Dalemwal. Onder een aangenaam zonnetje werd daar het glas geheven op de start van de aanleg. ,,Tijdens corona hebben we gezien hoe hard glasvezel nodig is. Ik kijk uit naar mijn eigen verbinding.” Glasvezel speelt in op het groeiende gebruik van data, bijvoorbeeld met het downloaden van streamingdiensten zoals Netflix en Videoland, vergaderen op afstand en online gaming. 

TOT IN DE BUITENGEBIEDEN E-Fiber legt voor alle ruim 19.500 adressen in de gemeente Gorinchem een glasvezelnetwerk aan. Alle inwoners die voor of tijdens de aanleg een glasvezelabonnement afsluiten, krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting in huis. Directeur Vos grapte zelfs dat ook de oude molen wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk. Het netwerk van E-Fiber is een open netwerk waarop alle providers welkom zijn om hun internetdiensten aan te bieden. In de gemeente Gorinchem kiezen inwoners eenvoudig via e-fiber.nl/gorinchem uit pakketten van tien providers, elk met een kosteloze overstapservice. Wie graag advies wil over de pakketkeuze en de overstap, kan vrijblijvend via de website een afspraak maken.

AANLEG IN ETAPPES Alle adressen in de gemeente Gorinchem worden stap voor stap aangesloten. Aannemer BAM voert in opdracht van E-Fiber de graafwerkzaamheden uit. Daarbij wordt de overlast voor bewoners maximaal beperkt; bijna elke straat die opengaat, is binnen een dag weer dicht. De bewoners ontvangen hierover ruim van te voren bericht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie