Afbeelding
Foto door energepic.com via Pexels

Hoe ontvang je sneller en goedkoper internet in Gorinchem?

4 februari 2022 om 13:58 Partnercontent

In Gorinchem staan de ontwikkelingen voor glasvezel niet stil en het is de bedoeling dat in medio 2024 de hele gemeente aangesloten is op glasvezel. Kun je niet wachten en wil je nu al sneller internet? Goed nieuws, in veel gevallen is dat mogelijk en dat ook nog eens voor een lagere prijs. We doken in de wereld van internet abonnementen en vertellen je over de ins en outs.

Internet lijkt (te) traag

Veel huishoudens kijken niet meer om naar hun internet abonnement. Het wordt maandelijks van de rekening afgeschreven en that’s it. Maar misschien heb je de laatste tijd ondervonden dat het voor jou allemaal wel wat sneller mag, terwijl je op die snelheid eerder niets aan te merken had. Is dat het geval, dan is dat grote kans te verklaren doordat je internet intensiever bent gaan gebruiken.

We koppelen steeds meer apparaten aan de wifi, van laptop tot smartphone en tegenwoordig ook de smart-tv en andere smarthome producten, zoals die deurbel met camera, wifi babyfoon of slimme verlichting. Ook zijn we door COVID-19 meer thuis gaan werken en zo’n videovergadering vraagt best wat van de wifi. Je kunt het natuurlijk niet hebben dat het beeld tijdens een belangrijke vergadering net begint te haperen.

Internet pakketten vergelijken

Is bovenstaande herkenbaar voor je, dan is dat een goed moment om datapakketten te vergelijken. Daarvoor hoef je gelukkig niet alle aanbieders af te struinen, want via een vergelijkingssite zoals ProviderCheck.nl kun je eenvoudig internet vergelijken. Hoe dat werkt? Je vult je postcode in en ziet direct alle mogelijkheden op jouw adres.

Welkomstkorting pakken

Dat sneller internet is niet de enige reden om over te stappen van provider, want wanneer je na afloop van je vaste contract overstapt naar een andere aanbieder dan krijg je eigenlijk altijd welkomstkorting aangeboden. Bedragen die oplopen tot €15 in het eerste half jaar van je abonnement lijken eerder regel dan uitzonder. En zo zou het kunnen zijn dat je onder de streep nog minder betaalt voor sneller internet. Win-win!  

Combineren met tv-pakket

Combineer je je nieuwe internet abo ook nog eens met tv en eventueel bellen, dan kun je extra voordeel pakken. De korting is hoger én je krijgt gratis extra’s aangeboden. Waar moet je dan aan denken? Bijvoorbeeld een gratis smartphone, sporthorloge of wifiboosters. Maar ook gratis abonnementen op streamingsdiensten komen in het aanbod voorbij, zoals toegang tot ESPN Compleet, Canal+ films & Series, FilmBox en Starzplay. Daarnaast krijg je vaak korting op je smartphone abonnement bij dezelfde (of gekoppelde) aanbieder. Het aanbod is wisselend, dus check hier zelf even met de snelle postcodecheck de huidige aanbiedingen voor tv en internet.

Eenvoudige overstapservice

De aansluitkosten krijg je vaak cadeau en daarnaast wordt ook de overstap voor je geregeld. We raden aan om de einddatum van je nieuwe vaste contract alvast in je agenda te noteren, want waarschijnlijk is overstappen ook dan weer de voordeligste optie. Bovendien is het tegen die tijd misschien mogelijk om glasvezel aan te sluiten op jouw adres.

Glasvezel Gorinchem tot in de buitengebieden

De aanleg van glasvezel in gemeente Gorinchem wordt in het voorjaar van 2022 door partij E-Fiber gestart, zo is de planning. En daarmee zouden in medio 2024 ruim 19.500 adressen in de gemeente gebruik moeten kunnen maken van dit razendsnelle netwerk. Dit geldt zelfs voor de buitengebieden. En het fijne is, de overlast voor bewoners wordt beperkt, want alle straten die open gegraven worden dienen aan het einde van de dag weer dicht te zijn.

Het voordeel van glasvezel? De meest razendsnelle verbinding van het moment, waarbij upload- en download altijd gelijk zijn. Zo kun je eindeloos videobellen, streamen en content versturen en binnenhalen en dat is ideaal in een tijd waarin we met steeds meer apparaten van de wifi gebruik maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie