Marco Uijterlinde en Esther Bergman verscheuren de poster met het programma van de Feestweek Varkenmarkt
Marco Uijterlinde en Esther Bergman verscheuren de poster met het programma van de Feestweek Varkenmarkt Alex Willemsen

Gemeente en organisatie zomerfeest Varkenmarkt praten woensdag verder

Evenementen

[GORINCHEM] Maandag vond een goed gesprek plaats tussen burgemeester Reinie Melisant en de horecaondernemers Esther Bergman (‘t Uyltje) en Marco Uijterlinde (Grand-café ‘t Gelagh) over het Zomerfeest op de Varkenmarkt. 

De organisatie van de Feestweek Varkenmarkt besloot vorige week de Feestweek te annuleren, omdat de politie niet akkoord ging met het doorschenken van drank na afloop van het evenement. Zij kunnen dan de veiligheid niet garanderen. De burgemeester liet weten dat de veiligheid niet in gevaar mag komen. Het evenement kan doorgaan, maar niet het daarna nog doorschenken van drank op het evenemententerrein. Dit kan wel in de reguliere horeca. ,,In het gesprek vandaag is verkend wat binnen de kaders van de politie eventueel nog mogelijk kan zijn op de Varkenmarkt. De organisatoren gaan hierover nadenken. Woensdag 29 juni is er weer een gesprek tussen de organisatoren en gemeente Gorinchem”, zo laat een woordvoerder weten. 

De sluitingstijden zijn van dinsdag tot en met donderdag om 24.00 uur, op vrijdag om 01.00 uur en op zaterdag om 01.30 uur. Na deze tijden mag alleen nog in de horecagelegenheden zelf getapt worden en niet meer op het evenemententerrein. Horecaondernemers Esther Bergman (‘t Uyltje) en Marco Uijterlinde (Grand-café ‘t Gelagh) vrezen daardoor teveel omzet mis te lopen. ,,Dit raakt de kern van ons feest. Juist de ongedwongen gezelligheid is ons handelsmerk. Dat je na de optredens nog even blijft plakken om na te kletsen onder het genot van een drankje. Dat wordt de bezoeker nu afgenomen.”

De gemeente liet donderdag weten verrast te zijn over het cancelen van het feest. Ook werden die avond in de gemeenteraad vragen gesteld over de sluitingstijden. Burgemeester Reinie Melissant liet de raad weten dat het strikt handhaven van de sluitingstijden te maken heeft met de beschikbare politiecapaciteit, die alleen tot de eerder vastgestelde sluitingstijden is gegarandeerd. Met het negeren van het politieadvies vreest de burgemeester voor de openbare orde en de veiligheid tijdens de feesten ,,Het negeren van dit politie advies kan ik niet voor mijn rekening nemen.” D66’er Tom van der Meijden liet weten dat de fractie de burgemeester daarin volledig steunt. Wel riep de raad de burgemeester op om snel in gesprek te gaan met de organisatie. Maandag vond het gesprek plaats. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

  Pushmelding inschakelen 

advertentie
advertentie