De horecaondernemers Esther Bergman (‘t Uyltje) en Marco Uijterlinde (Grand-café ‘t Gelagh)
De horecaondernemers Esther Bergman (‘t Uyltje) en Marco Uijterlinde (Grand-café ‘t Gelagh) Alex Willemsen

Organisatoren Feestweek Varkenmarkt twijfelen nog over evenement

Evenementen

[GORINCHEM] de gemeente Gorinchem heeft vandaag opnieuw een goed gesprek gehad met de organisatoren van de feestweek Varkenmarkt. Op donderdag 30 juni volgt nog een laatste gesprek over het al dan niet doorgaan van de feestweek. Maandag spraken de organisatoren ook al met de gemeente, nadat ze donderdag onverwacht lieten weten dat het feest afgelast was.

Het door kunnen gaan van het evenement, inclusief artiesten, is nooit het discussiepunt geweest, zo stelt de gemeente Gorinchem in een reactie. ,,Het evenement kan gewoon doorgaan. Wel onderwerp van gesprek was het negatieve politieadvies dat na het evenement geen drank meer mag worden geschonken op het evenemententerrein. Dan kan de politie de veiligheid niet meer garanderen. De politie kampt namelijk met een personeelstekort en kan niet tot diep in de nacht voldoende politie beschikbaar stellen. De organisatoren hebben toen besloten het evenement te annuleren”, zo vertelt een woordvoerder van de gemeente.

TWIJFELEN Maandag werd de afspraak gemaakt dat de organisatoren van de Feestweek Varkenmarkt toch nog kijken wat er binnen de kaders van de politie mogelijk is. Vandaag werd opnieuw in goede sfeer een gesprek gevoerd. De organisatoren Feestweek Varkenmarkt hebben aangegeven nog te twijfelen of zij wel of niet een evenement willen organiseren. Als ondernemers zetten zij de kosten en baten en risico’s tegen elkaar af en maken dan een keuze.

Afgesproken is dat er donderdag 30 juni opnieuw een gesprek is. Dan zullen de organisatoren Feestweek Varkenmarkt aangeven of zij een evenement willen organiseren. Het Zomerfeest Groenmarkt gaat zoals eerder gezegd sowieso door.

advertentie
advertentie