Team IFFG, Jongerenjury IFFG 2021
Team IFFG, Jongerenjury IFFG 2021 IFFG

Internationaal FilmFestival Gorinchem (IFFG) Online groot succes

19 april 2021 om 11:02 Film

GORINCHEM Woensdagavond 14 april maakte het Internationaal FilmFestival Gorinchem (IFFG) een start met haar online editie. Geen gasten op locatie, maar wel een jongerenjury, panelgesprekken en de kijkers thuis verder helpen waar nodig. Dit alles vanuit theater De Nieuwe Doelen met de IFFG support- en helpdesk.

,,Dit jaar is onze vijfde editie, waarbij geen volle zaal en feestelijkheden, maar wel ruim 450 genodigden die thuis keken naar het programma van de openingsavond”, vertelt de enthousiaste festivaldirecteur Anika van der Kevie. ,,Wij zijn enorm blij dat we, ondanks alle omstandigheden, zoveel mooie, bijzondere en nieuwe films bij veel mensen thuis in de woonkamer brachten. Het festival sloten we dan wel gisteravond live af, vanuit theater de Nieuwe Doelen, veel films zijn nog tot woensdag 21 april te zien. Zo kunnen de mensen die in het weekend niet in de gelegenheid waren om te kijken, toch nog een film uit het IFFG aanbod zien. Dat is toch geweldig!”

TURBULENTE TIJDEN Door alle omstandigheden zijn het turbulente tijden geworden voor de organisatie van het festival, maar zij laten het er zeker niet bij zitten. ,,Het is spannend om steeds je programma bij te stellen en nieuwe dingen te proberen”, aldus van der Kevie, ,,maar wereldcinema moet volgens ons ten allen tijden gezien worden. Daar doe ik met mijn gedreven team echt alles aan. Misschien juist nu nog wat extra.”

De afgelopen dagen zijn naar volle tevredenheid verlopen, we verzorgden een groot aantal streams. De kijkers keken in hun eigen huiskamers naar diverse première films. Naast de nieuwste wereldcinema, was er veel boeiends te zien via de randprogrammering. Er waren panelgesprekken, interviews, Q&A’s met de internationale regisseurs en twee korte films van jong talent. De CARTOONALS van Farhad en Sara uit Iran met een persoonlijke toelichting. Dit alles is nog te zien, en blijft te zien, via de website en sociale kanalen van het IFFG.

Het festival werd zondagavond 18 april feestelijk afgesloten via een livestream, waarbij de jongerenjury bekend maakte dat de Youth Jury Award dit jaar naar regisseur Melina León van de film Canción sin Nombre gaat. Daarbij vermelde de vertegenwoordigers van de jury, Pim van den Dool en Demi Drost nog wel dat het een ‘close finish’ was. Zij gaven de film No Hard Feelings van Faraz Shariat een speciale vermelding.

TEVREDEN Van der Kevie bedankte de kijkers en wenst de kijkers die de komende dagen nog een film kijken veel plezier. Zij blikt heel tevreden terug op deze online editie van het filmfestival. ,,We hebben ongelofelijk veel geleerd en vonden het een grote uitdaging, maar de reacties zijn ontzettend mooi en lovend. Er werd veel gebruik gemaakt van het filmaanbod en daar doen we het voor”, vertelt zij met een glimlach.

Diverse films zijn nog te bestellen en te bekijken, tot 72 uur na aanvangstijd in het programma. Het filmprogramma is te vinden op de website.

Van der Kevie: ,,Nu even bijkomen en dan maken we ons op voor de IFFG Zomerbuitenbios! We kijken er enorm naar uit onze bezoekers weer te ontmoeten en te laten genieten van het grote doek. De festivaldata 2022 zijn al bekend: 13 t/m 17 april. Meer informatie, ga naar www.iffg.nl

Uitreiking Youth Jury Award IFFG 2021 Online
Uitreiking Youth Jury Award IFFG 2021 Online
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie