Christel de Gier kan niet wachten totdat het Internationale Filmfestival Gorinchem van start gaat.
Christel de Gier kan niet wachten totdat het Internationale Filmfestival Gorinchem van start gaat. IFFG

Christel de Gier van IFFG: ‘We willen de wereld dichterbij brengen met onze films’

7 april 2021 om 08:02 Film

GORINCHEM ,,We gaan het hoe dan ook doen dit jaar”, vertelt Christel de Gier uit Hardinxveld-Giessendam. Voor het International Filmfestival Gorinchem (IFFG) verzorgt zij sinds 2019 vrijwillig de communicatie rondom het festival. Vorig jaar kon het filmfestival door corona niet plaatsvinden. Dit jaar hebben ze alles op alles gezet om het toch door te laten gaan.

door Esther Coumans

Het Internationaal Filmfestival Gorinchem vindt plaats van 14 tot en met 18 april. In die vijf dagen worden in totaal dertig films aangeboden. Christel de Gier: ,,We hebben eigenlijk nog heel lang gehoopt dat het filmfestival op een ‘normale’ manier door zou kunnen gaan. Of in ieder geval een deel in de zaal en een deel online kijken. We hebben zo’n maand geleden pas echt besloten dat we het filmfestival volledig online laten doorgaan. Na die laatste persconferentie hebben we de knoop doorgehakt.”

WERELDCINEMA Over een week start de vijfde editie van het filmfestival en nu het online is, wordt de communicatie ook breder opgepakt. ,,Naar de andere edities kwamen niet alleen inwoners uit Gorinchem, ook uit de regio en uit mijn dorp Hardinxveld. Ik vind het goed dat zo veel mogelijk mensen kennis maken met het soort films dat we draaien. Het zijn wereldcinema en art house films met een belangrijk thema, maar het zijn niet allemaal zware films hoor. Zelf kies ik vaak voor de luchtige en grappige films die er ook tussen zitten. Wat ik ook supertof vind, is dat er première films en films die maar eenmalig te zien zijn, worden vertoond. Voor alle films moet je online een ticket kopen. Dit betekent niet dat je gelijk op dat tijdstip die film moet kijken. Het ticket voor de film is 72 uur geldig. Er zijn per film wel een beperkt aantal kaartjes beschikbaar, dus het is wel belangrijk dat je op tijd een ticket koopt. ”

Online is het IFFG druk bezig om de films onder de mensen te brengen. ,,We willen de wereld dichterbij brengen met onze films”, geeft de communicatiemedewerker aan. ,,We merken dat we het IFFG nu breder online kunnen aanbieden aan belangstellenden uit heel Nederland. Juist de mensen die het genre heel leuk vinden, die willen we bereiken en die kunnen overal vandaan komen.”

Een film kan je raken, maar daar hoef je niet bang voor te zijn

De Hardinxveldse geeft aan dat ze veel geleerd heeft van haar werk bij het IFFG. ,,Ik ben eigenlijk wel een beetje uit mijn bubbel gestapt”, lacht ze. ,,Ik hou heel erg van het dorpse, maar ik merk dat ik door dit werk ook andere meningen en opvattingen beter leer begrijpen. Zelf vind ik de luchtige films heel leuk en die draaien er genoeg. Ik kijk erg uit naar The mole agent. Ik ben een echte fanatieke ambassadeur, dus ik laat bij vrienden en familie wel steeds het filmfestival doorschemeren. Welke films ze zouden kunnen gaan zien bijvoorbeeld. Ja ik hoop echt dat veel Hardinxvelders een ticket kopen en dat de films hen aan het nadenken zetten. Een film kan je raken, maar daar hoef je niet bang voor te zijn. Wij staan heel erg achter de films en de boodschap die zij de bezoekers meegeven.”

Via social media worden de mensen up to date gehouden over films. Daar wordt hoog op ingezet. ,,We willen een echt online filmfestivalgevoel creëren. We bieden ook een randprogrammering aan, zoals interviews met acteurs en regisseurs. Ook is er weer een jongerenjury. Alles is via de verschillende platforms te volgen. Ik kan niet anders zeggen dat ik heel erg enthousiast ben en ik kan niet wachten totdat het gaat beginnen.”

Info: www.iffg.nl

Een uitgebreide special over het IFFG is - ook online - te lezen in De Stad Gorinchem

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie