Mikka Körner, coördinator techniek bij het IFFG.
Mikka Körner, coördinator techniek bij het IFFG. FERRY VERHEIJ

De techniek achter het online IFFG: ‘We bereiken een breder publiek’

5 april 2021 om 16:16 Film

GORINCHEM Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 18 april. In aanloop naar het online festival spreken we met betrokkenen en filmliefhebbers. Deze week: coördinator techniek Mikka Körner.


Een online filmfestival. Dat vraagt ook om een andere techniek?

,,Zeker weten. Normaal gesproken zitten we in de zaal en zorgen we in de zaal dat de techniek goed werkt. Dat zijn inmiddels bekende paden. Nu moeten we zorgen dat mensen vanuit huis de film en de randprogrammering zoals Q&A’s te zien krijgen. Het werkproces is wel enigszins vergelijkbaar.”


Wat voor zaken moeten jullie regelen als technici?

,,Als eerste zorgen we natuurlijk dat mensen netjes hun kaartje kunnen kopen via het ticketsysteem op de website. Als ze bijvoorbeeld een kaartje kopen zorgen wij dat ze via een linkje in de mail de film kunnen kijken. De films zijn dit jaar binnen 72 uur te bekijken. Als je de film van donderdag 14.00 uur hebt besteld, kun je die tot en met zondag 13.59 uur aanklikken en bekijken. Om de films te krijgen, met de juiste ondertiteling, mailen we soms de hele wereld over.”


In hoeverre biedt online film kijken ook kansen voor de toekomst?

,,Streamen gebeurde natuurlijk al, maar deze manier zal zeker ook in overige markten toekomst hebben. Bijvoorbeeld voor de zakelijke markt: met de techniek hoef je niet meer te vliegen naar een congres in het buitenland. Je kunt er online ook bij zijn. Door corona zijn verschillende branches toch nieuwe mogelijkheden gaan ontdekken. En wij als filmfestival dus ook. We kunnen nu een breder publiek bereiken.”

Welke techniek vind jij zelf leuker?

,,Leren doe ik maar al te graag dus ik vind het nu hartstikke leuk om het op deze manier te doen. Maar de interactie met gasten is er natuurlijk niet. Het leukste is om met mensen in de zaal te zitten en sprekers en gasten te hebben. Gelukkig zijn er tijdens het festival dit jaar ook gewoon Q&A’s waarbij we fysiek aanwezig zijn om deze na de films aan de mensen te laten zien. Ook zijn wij er tijdens het festival om mensen met technische vragen te ondersteunen. Als mensen tegen technische problemen aanlopen kunnen ze altijd mailen naar tickets@iffg.nl.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie