Afbeelding
Marianne Boudesteijn

Expositie Gestolde beweging in Gorcums Museum

Kunst

GORINCHEM Het voorjaar komt eraan en alles gaat weer groeien en bloeien. In de expositie Gestolde beweging toont het Gorcums Museum van 10 maart tot en met 10 mei werk van twee regionale kunstenaars die door organische groei worden geïnspireerd. In de aquarellen van Marianne Boudesteijn en de poëtische plantdrukken van Ingrid Geesink is deze groeibeweging als het ware 'gestold' of stilgezet.

Marianne Boudesteijn (1981) haalt haar inspiratie uit de natuur. Ze vertaalt dit het liefst met waterverf. Zo onderzoekt ze door middel van schetsen de bloei van de amaryllis. Ze is gefascineerd door het maak- en droogproces van haar aquarellen. De verwondering over het proces van vermengen, vervagen en opdrogen komt tot uitdrukking in haar werk.

Ingrid Geesink (1973) maakt poëtische plantdrukken. De impact van menselijk handelen op onze natuurlijke omgeving is het uitgangspunt voor haar werk. Het gaat over controle en toeval, en over het steeds meer beheersbaar maken van de wereld om ons heen.

Die benadering komt terug in zowel de werkwijze als keuze voor materialen, technieken en vorm. Ingrid experimenteert graag met ambachtelijke technieken en organische materialen zoals oude fotografische procédés (cyanotype, zoutdruk, analoge film), nature printing en anthotypen, drukken met plantaardige kleurstoffen of tekenen met zelfgemaakte biologische inkt. Een deel van de getoonde werken is direct geïnspireerd op de natuur langs de Linge.

De tentoonstelling Gestolde beweging wordt op donderdag 19 maart officieel geopend om 19.30 uur op de eerste etage van het Gorcums Museum. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie