Afbeelding
Jacobine van den Hoek.nl

Schrijfster Jacobine van den Hoek signeert bij boekhandel de Boekenkist in Gorinchem

27 maart 2022 om 13:56 Kunst

GORINCHEM Schrijfster Jacobine van den Hoek komt zaterdag 2 april naar boekhandel de Boekenkist in Gorinchem om haar historische romans te signeren. 

Ze debuteerde met het boek ‘Zondebok’, dat gaat over een krachtige vrouw, Fye Lieveheer, in de onstuimige periode voor de 80-jarige oorlog. In Amsterdam zetten de burgers zich steeds feller af tegen de elite en katholieke macht. Na het uitbreken van de burgerweeskinderen, die de stad daarna onveilig maken, zoekt de Amsterdamse vroedschap een oorzaak voor alle tumult. Ze vinden in Fye de zondebok. 

Afgelopen februari verscheen het tweede boek van Van den Hoek, ‘De roos van Napoleon’. Frankrijk, 1790. De vrouw die later bekend zou worden als Joséphine Bonaparte vlucht van Martinique naar Parijs om te ontsnappen aan de slavenopstanden in de Cariben. Haar echtgenoot heeft haar jaren geleden verlaten, ze staat er alleen voor. Bij aankomst blijkt het ook in Parijs onveilig voor haar en haar kinderen; de Franse Revolutie is begonnen. Als ze ervan beticht wordt tegen de revolutie te zijn, belandt ze in een van de beruchte gevangenissen waar koningsgezinden hun tocht naar de guillotine afwachten. Intussen zoekt een jonge militair, Napoleon, op zijn eigen manier naar geluk en erkenning. Net als Joséphine is hij verloren geraakt in een snel veranderende wereld. Als hun wegen elkaar kruisen, verandert de geschiedenis. 

Jacobine van den Hoek is zaterdag 2 april van 14:00 tot 15:00 aanwezig in boekhandel de Boekenkist, Arkelstraat 17

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie