Afbeelding
Gorinchem in Dialoog

Dialoogtafels over respect

2 november 2019 om 08:09 Maatschappelijk

GORINCHEM Respect. Voor Gorinchem in Dialoog een van de elementen van een goed gesprek. Aan een dialoogtafel neem je de tijd om je verhaal te doen en om te luisteren naar het verhaal van de ander. Een verrassende kennismaking met verschillende meningen, achtergronden en leefwerelden. Tijdens de achtste Week van de Dialoog gaan alle dialoogtafels over het thema Respect. Gorinchem in Dialoog sluit daarmee aan bij de Maand van Respect die heel november in Gorinchem wordt gevierd.

Aan een dialoogtafel nemen zes tot acht mensen de tijd voor een openhartig gesprek waarin zij nieuwsgierig zijn naar elkaars leven, ervaringen en dromen. Dit kan leiden tot warme persoonlijke contacten, nieuwe inzichten, maar ook tot samen dingen ondernemen. Burgemeester Melissant benadrukt als ambassadeur van Gorinchem in Dialoog het belang van gesprek zonder formaliteiten. Daarmee kom je verder, juist ook als je het niet met elkaar eens bent. Omdat zij de dialoog een warm hart toedraagt, biedt zij dit jaar net als andere particulieren een dialoog aan in eigen huis. Een ervaren dialoogbegeleider leidt het gesprek.

Voor kinderen is woensdag 6 november om 14.30 uur een Kinderdialoog met een aangepast thema: Wat voor vriend wil jij zijn? Bij de Limonadebrigade in het DOELAB in de bibliotheek.
Aanmelden: Gorinchem@limonadebrigade.nl.

Vanaf zaterdag 16 november exposeert Johannes van Camp in de Kruitmagazijnen met een foto-expositie over het thema Zelfrespect. Zittend tussen zijn werk over tolerantie en respect verzorgt Gorinchem in Dialoog hier zaterdag 23 en 30 november een aanschuifdialoog. Dalemwal 19A, aanmelden niet nodig.

Op www. gorinchemindialoog.nl is het complete programma terug te vinden. Ook kunnen belangstellenden zich hier aanmelden voor dialoogtafels. Liever telefonisch? Bel dan met 06- 13 139 323.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie