Afbeelding
Bibliotheek Ede

Bibliotheekdeuren steeds verder open

21 juni 2020 om 17:32 Maatschappelijk

GORINCHEM Vanaf 11 mei zijn er een aantal bibliotheken opengegaan voor het uitlenen van boeken en andere materialen. Ondertussen openen steeds meer bibliotheken haar deuren en zijn ook meer faciliteiten beschikbaar. Activiteiten starten op in kleine groepen, op sommige locaties zijn de werk- en studieplekken open en leden kunnen weer boeken reserveren bij bibliotheken in heel Nederland.

Het is weer mogelijk om boeken bij bibliotheken in heel Nederland te reserveren. In de meeste gevallen gaat dit gewoon zoals je gewend bent. En let op: voorkom boetes, want vanaf nu rekent de Bibliotheek weer boetes over geleende materialen die te laat worden ingeleverd. Tijdens de sluiting van de bibliotheken zijn er alle materialen automatisch verlengd en zijn er geen nieuwe boetes opgebouwd.

OPENINGSTIJDEN EN FACILITEITEN Door alle veiligheidsmaatregelen werken er tijdelijk extra mensen in de vestigingen. Daarom is het nog niet mogelijk om alle bibliotheken te openen en de reguliere openingstijden te hanteren. En omdat iedere vestiging anders is, is maatwerk noodzakelijk. Daarom kan het voorkomen dat de computer- en printfaciliteiten weer beschikbaar zijn, terwijl in andere vestigingen alles nog afgesloten is. Iedereen wordt verzocht vóór het bezoek de website te raadplegen voor de veiligheidsmaatregelen, aangepaste openingstijden en beschikbare faciliteiten.

STEEDS MEER (ONLINE) ACTIVITEITEN De Bibliotheek start gefaseerd de activiteiten weer op. Voor bijvoorbeeld het Digitaal Inloopspreekuur, Klik & Tik en het Taalcafé kunnen bezoekers alweer in de bibliotheek terecht. Veiligheid staat bij alle activiteiten voorop. Bezoekers worden verzocht vóór deelname aan een activiteit de aanvullende maatregelen op de website te lezen. Ook gaan veel activiteiten gewoon op afstand door. Zo is het Online Taalpunt bereikbaar voor vragen, is er een telefonisch Digitaal Inloopspreekuur en kunnen belangstellenden zich gratis aanmelden voor digitale ontmoetingen met schrijvers als Eva Vriend en Esther Gerritsen.

Men hóeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om gebruik te maken van een deel van het aanbod. Maar leden kunnen wel meer. Boeken lenen kan bijvoorbeeld al met het gratis Welkom-abonnement. Lid worden is zo geregeld via www.debibliotheekaanzet.nl. En voor €45,- per jaar geniet je onbeperkt van alle diensten van AanZet. Dat is slechts €3,75 per maand.

advertentie
advertentie