www.werkenbijsyndion.nl/vrijwilligerwww.syndion.nlvrijwilligerswerk@syndion.nl0183-651150
www.werkenbijsyndion.nl/vrijwilligerwww.syndion.nlvrijwilligerswerk@syndion.nl0183-651150 Syndion

Debby is kookvrijwilliger bij Syndion

3 april 2021 om 18:32 Maatschappelijk

GORINCHEM ,,Vrijwilligerswerk is een verrijking van mijn leven. Het brengt mij veel energie en de afleiding doet me goed.” De 47-jarige Debby Verburg is sinds vorig jaar juni vrijwilliger bij Syndion, een organisatie die ondersteuning en zorg biedt aan mensen met een beperking.

,,In 2017 kwam ik door een incomplete dwarslaesie in een rolstoel terecht. Vanwege lichamelijke klachten kon ik mijn werk niet meer doen. Toen het wat beter met me ging, wilde ik graag weer iets voor een ander kunnen betekenen. Mijn moeder heeft jarenlang voor Syndion gewerkt en dus viel mijn oog op het vrijwilligerswerk bij Syndion”, aldus Debby.

Debby is twee keer per week in de Haarstraat te vinden. Daar is een woonlocatie van Syndion gevestigd waar mensen met niet aangeboren hersenletsel wonen. ,,Het zijn mensen zoals jij en ik. Er is hen iets overkomen wat ons allemaal kan overkomen.” Dat Debby, net als de meeste bewoners van locatie Haarstraat, in een rolstoel zit, schept een band. ,,Ze komen vaak met hun verhaal bij mij. ‘Jij begrijpt wat ik bedoel’, zeggen ze dan.”

In eerste instantie reageerde Debby op een vrijwilligersvacature voor een maatje van een van de bewoners van de Haarstraat. ,,Maar tijdens het kennismakingsgesprek wezen ze mij op een vacature voor kookvrijwilliger. Ik houd van koken en nu kook ik twee dagen in de week voor de bewoners van de Haarstraat. Ik vind het erg leuk om te doen. Vooral door het contact met de bewoners. Het is echt een warm bad waar ik in terecht gekomen ben.”

,,Ik heb mijn handicap nooit als een belemmering gezien. Waarom zou ik niet iets voor een ander kunnen betekenen? Ondanks mijn beperking kan ik alles. Niets is onmogelijk in het leven. Zo denk ik er over en ik hoop dat ik dat ook uitdraag tijdens mijn vrijwilligerswerk voor Syndion.”

Sinds kort is Debby, naast de twee keer in de week dat ze kookvrijwilliger is, nog een ochtend in de week op de Haarstraat te vinden. Ook als vrijwilliger. ,,Voor een praatje of een spelletje. Even wat extra aandacht voor de bewoners zodat de begeleiders de locatie draaiende kunnen houden.”

Voor Debby is het vrijwilligerswerk ook een test om te zien wat haar lijf fysiek allemaal aan kan. ,,Ik wil uiteindelijk wel weer een betaalde baan en op deze manier weet ik wat ik wel en niet aankan. Ik zou best bij Syndion willen werken. Door dit vrijwilligerswerk heb ik de organisatie beter leren kennen en zij mij. Ze weten wat ze aan me hebben.”

Ook vrijwilliger worden bij Syndion? Syndion zoekt vrijwilligers die cliënten ondersteunen bij tal van activiteiten. Als vrijwilliger bij Syndion ontvang je een vergoeding. Vrijwilligers kunnen cursussen volgen om door te ontwikkelen in de zorg. Voor meer informatie: www.werkenbijsyndion.nl/vrijwilliger of stuur een mail naar vrijwilligerswerk@syndion.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie