Minima Ouders Gorinchem zamelt onder andere ondergoed, douchegels en maandverband in voor vrouwen die het financieel niet breed hebben.
Minima Ouders Gorinchem zamelt onder andere ondergoed, douchegels en maandverband in voor vrouwen die het financieel niet breed hebben. Minima Ouders Gorinchem

Judith van Minima Ouders Gorinchem helpt minima aan ondergoed en douchegel

17 april 2021 om 08:32 Maatschappelijk

GORINCHEM Zelf noemen ze het een moederdagactie maar eigenlijk is het een actie bedoeld voor alle vrouwen vanaf de pubertijd die rond moeten komen van beperkt weekgeld. Judith Charissa, Miranda van Zuilen en Karin Vogeleer van de besloten facebookgroep Minima Ouders Gorinchem zamelen de komende tijd onder andere maandverband, verzorgingsproducten, ondergoed en scheermesjes in voor vrouwen dit deze producten zelf niet kunnen betalen.  

door Mirjam de Swart 

Ze weet wat het is: rondkomen van een minimaal budget. Toch weerhoudt dat haar er niet van om zich in te zetten voor anderen in de maatschappij. ,,Er is zo ontzettend veel stille armoede. Ook hier in Gorinchem”, aldus Judith Charissa. ,,Veel mensen durven er niet over te praten. Ze schamen zich ervoor, maar dat betekent niet dat ze geen hulp nodig hebben.” 

,,In Gorinchem is het relatief goed geregeld”, vervolgt Judith haar verhaal. ,,Als je de instanties weet te vinden, kun je op verschillende manieren een tegemoetkoming krijgen. Je hebt stichting Leergeld, de Voedselbank en sinds kort is er ook een Speelgoedbank en zo is er nog wel meer. De voorzieningen zijn er, je moet ze alleen wel weten te vinden.” 

Met de besloten facebookgroep Minima Ouders Gorinchem brengt Judith ouders met elkaar in contact zodat ze elkaar kunnen helpen, adviseren en ondersteunen. ,,Maar er zitten niet alleen hulpvragers in deze groep. Er is ook plek voor mensen die op wat voor manier dan ook hulp willen bieden.”  

HULPVRAGERS En hulp bieden is soms hard nodig, vertelt Judith. ,,Het schrijnend wat wij soms aan hulpvragen voorbij zien komen. Mensen die hun hele inboedel hebben verloren na een brand, jonge moeders die geen geld hebben om een baby-uitzet aan te schaffen, iemand die door ziekte een deel van zijn inkomen is kwijtgeraakt.” Deze mensen kunnen allemaal terecht bij Minima Ouders Gorinchem. Zij verwijzen niet alleen door naar de professionele instanties waar hulp wordt geboden maar komen zelf ook in actie voor de hulpvragers.  

Een van die acties is de moederdagactie die de komende weken wordt gehouden door Minima Ouders Gorinchem. ,,Ik merkte dat er onder vrouwen veel vraag is naar producten zoals maandverband of verzorgingsmiddelen. Het is bijna niet voor te stellen, maar er zijn echt mensen die hier gewoonweg geen geld voor hebben. Het zijn producten die niet snel worden weggegeven bij de voedselbank. Voor ondergoed geldt hetzelfde. Niemand draagt graag tweedehands ondergoed, daarom zamelen wij ook nieuw ondergoed in. Het hoeft niet duur te zijn, maar iemand kan al enorm geholpen zijn met een set onderbroeken van de Zeeman. Er is echt behoefte aan alle maten van xs tot xxxl.” 

OVERWELDIGEND Naast ondergoed worden er dus ook verzorgingsproducten, wasmiddelen, scheermesjes en zelfs condooms ingezameld. ,,Ik plaatste de oproep enkele dagen geleden op Facebook en nu al stromen de spullen binnen. Het is overweldigend om te zien. Ik zamel alleen de spullen in waar echt behoefte aan is. De minima ouders uit de facebookgroep hebben aan mij laten weten wat ze nodig hebben. Uiteindelijk maak ik van de verzamelde spullen persoonlijke pakketjes zodat iedereen krijgt waar zij ook behoefte aan heeft. Het is maatwerk.” 

Wie spullen heeft voor Minima Ouders Gorinchem kan contact opnemen met Judith Charissa via myn2engeltjes@gmail.com. Vrouwen die van een beperkt weekbudget rond moeten komen, kunnen zich ook bij Judith melden.  

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie