Afbeelding
Sonja Bron
Wat staat daar nou!?

Priklocatie

23 februari 2021 om 09:54 Column

Vol trots kondigde de gemeente Gorinchem afgelopen vrijdag op haar facebookpagina aan dat de priklocatie aan de Hoefslag klaar is voor gebruik. Er kan gevaccineerd worden. Een foto van een trotse wethouder en een aantal opgewekte GGD-medewerkers erbij et voila: het heugelijke nieuws is een feit.  

Ik kan me voorstellen dat er in de omgeturnde sporthal een klein applausje klonk toen het laatste dranghek op zijn plek werd gezet. Genietend van een petit fourtje met een afbeelding van een grote injectiespuit erop kijken de mannen en vrouwen die de hal prikklaar hebben gemaakt trots om zich heen. De wethouder proost met een lauwe bak koffie: ,,Alleen samen krijgen we corona onder controle!”  

Ik weet niet of mijn beeld overeenkomt met de werkelijkheid, ik was er niet bij, maar dat er van enige blijdschap sprake moet zijn geweest, lijkt me duidelijk. Op facebook lijken blijdschap, enthousiasme en opluchting echter als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Neem nu bijvoorbeeld de volgende reactie onder het gemeentebericht: ,,En het is leeg in de prikstraat wat is er te zien in het voorbijlopen niks nope nada Zo dan lekker wandelen.” Wat bedoelt deze mevrouw nou precies, vraag ik me af als ik de zin voor een derde keer lees.   

Dat het leeg is in de prikstraat lijkt me logisch aangezien de locatie nog niet geopend was op het moment dat de vrouw haar commentaar tikte.  ,,Wat is er te zien in het voorbijlopen niks nope nada“, schrijft ze vervolgens. Wat had ze dan verwacht? Efteling-achtige taferelen van meterslange rijen mensen die wachten om naar binnen te kunnen? Of dacht ze aan straatartiesten die het wachtende publiek vermaken terwijl men geniet van een coffee to go met wat lekkers erbij. Tot slot schrijft de geërgerde vrouw: ,,Zo dan lekker wandelen.” Is haar zondagmiddagwandelingetje op een fiasco uitgelopen, omdat niks van dit alles aanwezig was? Of legt ze zich juist neer bij de teleurstelling en gaat ze ‘zo dan lekker wandelen”.  Ik probeer de zin goed tot me door te laten dringen, maar zonder enig resultaat: ik heb geen idee wat deze vrouw nu precies probeert te zeggen. 

Hoe anders is de reactie: ,,Donder op met jullie tering onzin man”.  Kijk, daar zit geen woord Spaans bij. En ook: ,,Ze mogen mijn spuitje in ieder geval houden. Dat gif wil ik niet in m’n lijf”, heeft geen enkele toelichting nodig.  Of wat te denken van: ,,Moet je daar dagen over doen? Man man man, wat een getob”.  Toegegeven, er komt weinig van het enthousiasme van het oorspronkelijke bericht van de gemeente in terug, maar ik merk dat ik, zeker in deze onzekere coronatijden, extra veel behoefte heb aan duidelijkheid. Geen vage opmerkingen die kant nog wal raken, maar een duidelijk statement! En dat maakt een hoop goed, of ik die mening nu deel of niet.  

Mirjam de Swart 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie