Anika van der Kevie
Anika van der Kevie Anika van der Kevie

Kijk in je wijk en wandel mee in Gorinchem

3 november 2021 om 11:03 Maatschappelijk

GORINCHEM Op zaterdag 6 november om 14.30 uur is de eerste wandeling uit de reeks Kijk in je Wijk-wandelingen die Anika van der Kevie ontwikkelde in het kader van de Maand van Respect. Jaarlijks, in de maand november, besteedt de gemeente Gorinchem hier aandacht aan.

,,In de afgelopen periode, toen we meer lokaal gingen ondernemen, ontdekte ik meer en meer bijzonderheden in de wijken van Gorinchem”, vertelt Van der Kevie enthousiast. ,,Ze verbergen bijzondere plekken, herinneringen en verrassingen. Zelf heb ik in verschillende wijken gewoond, maar eigenlijk kijk je zelden echt goed om je heen of ben je bekend met de geschiedenis van de wijk. Ik was verrast door de mooie groene plekken, kunst in de buitenruimte en verhalen van toen en nu. Samen wandelen en je wijk ontdekken zorgt ook nog eens voor leuke ontmoetingen en gesprekken.”

Er zijn drie wandelingen, op 6, 11 en 19 november, respectievelijk in de Gildenwijk, Lingewijk en Haarwijk in Gorinchem. En elke wandeling eindigt op een locatie waar je een slotverhaal, een drankje en wat lekkers krijgt aangeboden. Iedereen kan meedoen, maar het aantal deelnemers is beperkt. Aanmelden kan via opbouwwerker Ayse Cosar van de gemeente Gorinchem: a.cosar@gorinchem.nl.

Deelname aan de Kijk in je Wijk-wandelingen is gratis maar aanmelden is verplicht. Duur circa 1,5 uur. Meer informatie: mooigorinchem.nl of samengorinchem.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie