Erika Bot: ,,De inzet voor de Voedselbank geeft me zo’n voldaan gevoel."
Erika Bot: ,,De inzet voor de Voedselbank geeft me zo’n voldaan gevoel." Voedselbank Gorinchem

Extraatje voor Voedselbank Gorinchem

6 december 2021 om 11:08 Maatschappelijk

GORINCHEM De Voedselbank Gorinchem heeft 170 cadeaukaarten gedoneerd gekregen van leden van de Postcodeloterij. Met deze kaarten werd voor een bedrag van 2450 euro boodschappen gedaan bij de Albert Heijn in het Piazza Center. Daar is de Voedselbank Gorinchem maar wat blij mee, vertelt Erika Bot.

door Eline Lohman

De cadeaukaarten konden door leden van de Postcodeloterij ingewisseld worden voor eetpakketten bij de Albert Heijn, maar er waren ook mensen die de kaarten doneerden aan de Voedselbank Gorinchem. Erika: ,,Deze en andere acties zijn zo hard nodig. Er komen elke week nog cliënten bij bij Voedselbank Gorinchem. Ook gezinnen met kleine kindjes. Mensen oordelen zo gauw: ‘ze gaan maar werken, dat moeten wij ook’. Dat is ook zo, maar wij als vrijwilligers kennen ook niet altijd hun achtergrond. Eén ding weet ik wel: hun kindjes hebben hier niet om gevraagd. Of dat hun ouders nu wel of geen werk hebben. Dan hebben we nog de energieprijzen, die stijgen ten top. Ik denk dat we het volgend jaar daardoor nog drukker gaan krijgen.”

VOLDAAN GEVOEL Met de gedane boodschappen hebben Gorcumse minima wat extra’s voor de feestdagen, zegt Erika. ,,We zijn blij dat we in deze maand de mensen wat extra’s kunnen geven. Vorig jaar was mijn eerste kerst op de Voedselbank en ik heb mijn ogen uit gekeken. Wat we allemaal geschonken hebben gekregen, geweldig. Ik hoop dat dat dit jaar weer gaat gebeuren. Dan hebben wij het weer druk met het uitdelen. Dat is natuurlijk niet erg. Het is zo leuk om de reacties van de cliënten te zien. Daar doen we het voor. Het zijn met mijn eigen werk in de catering super drukke dagen. Maar de inzet voor de Voedselbank geeft me zo’n voldaan gevoel.”

Het bedrag dat de Voedselbank Gorinchem opgehaald heeft met de cadeaukaarten is wel minder dan vorig jaar. ,, Deze actie hebben we dit jaar voor de tweede keer gedaan. Het is natuurlijk een super mooi bedrag, maar vergeleken met vorig jaar, toen we ruim 3700 euro binnengehaald hebben met de bonnen, is het een tegenvaller. Ik had dit al voorspeld voor we er aan begonnen: er is nu veel meer armoede in Nederland ten opzichten van vorig jaar. Maar het blijf natuurlijk een mooi bedrag. Ik ben trots op het team dat hiermee bezig is geweest, maar ik ben nog trotser op de mensen die hun kaart hebben geschonken. Fijn dat er in deze gekke tijd nog mensen zijn die aan een ander denken en niet oordelen.”

advertentie
advertentie