Zes tot acht mensen gaan met elkaar in dialoog over het thema tolerantie
Zes tot acht mensen gaan met elkaar in dialoog over het thema tolerantie Gorinchem in Dialoog

Gorinchem in Dialoog over tolerantie

11 maart 2022 om 07:56 Maatschappelijk

Gorinchem in dialoog over tolerantie

GORINCHEM In het kader van meedoen en sociale contacten voert Gorinchem in Dialoog vanaf maart weer gesprekken. Dit jaar gaan die over tolerantie. Burgemeester Reinie Melissant trapt de eerste dialoog af op vrijdag 18 maart in het stadhuis. Vanaf 9.30 uur is de inloop, de dialoog is van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Tolerantie is een boeiend én belangrijk thema in de stad van tolerantie. Want hoe tolerant zijn we in het MeToo-tijdperk en met een uitgebroken oorlog in Europa? Samen met een dialoogbegeleider praten zes tot acht mensen met elkaar over dit thema. Tijdens het gesprek gaat het niet over gelijk hebben of gelijk krijgen. Deelnemers zijn vooral nieuwsgierig naar elkaars standpunten. Want wie écht luistert staat open voor anderen en zo ontstaan boeiende gesprekken. Ben je in voor verrassende ontmoetingen? Doe jezelf en anderen een plezier en schuif aan.

Op verschillende locaties in de stad worden dialoogtafels georganiseerd. Denk daarbij aan boekhandel Mandarijn, inloophuis De Blauwe Anemoon, Piazzaflat en de kamer van de burgemeester. Maar ook bij de Brandweer of in de Moskee kan je aanschuiven voor een dialoog. Op donderdagmiddag 24 maart van 14.00 tot 16.00 uur is de dialoogtafel te gast in De Heul namens de Protestantse Gemeente Gorinchem. Een overzicht van alle dialoogtafels en aanmelden voor een dialoog (wat verplicht is) kan via deze link of via 06 5164 3850.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie