Afbeelding
Gorinchem for Ukraine

Gorinchem For Ukraine haalt Oekraïense vluchtelingen op

21 maart 2022 om 12:28 Maatschappelijk

GORINCHEM Komende week reist een aantal Gorinchemers met een touringcar naar de grens van Oekraïne om vluchtelingen op te halen. 

Hoewel steeds meer hulp op gang komt, lukt het nog steeds veel Oekraïense vluchtelingen niet om snel een veilig heenkomen te bereiken. De groep heeft van een betrouwbaar contact in Przemysl vernomen dat snel vervoer naar een veilige plek vooral voor moeders met kinderen meer dan welkom is. ,,Natuurlijk weten we dat dit een druppel op de gloeiende plaat is, maar iets doen is beter dan niets”, aldus de woordvoerder. 

Onder de naam Gorinchem for Ukraine zijn de Gorinchemers volop bezig zo veel mogelijk medicijnen te verzamelen en sponsorgelden te vergaren om de touringcar op de heenreis te vullen met hulpgoederen. Het Rode Kruis ter plekke heeft duidelijk aangegeven waar behoefte aan is. Via de gemeente Gorinchem is contact gelegd met de opvanglocatie de Hoefslag. Bij aankomst in Gorinchem hebben de vluchtelingen dus direct een veilige plek en verdere, professionele begeleiding. 

Voor wie meer informatie wil of een bijdrage wil leveren kan kijken op Facebook: Gorinchem for Ukraine. Direct een bijdrage overmaken kan op: NL74ABNA0470808128 onder vermelding van Gorinchem for Ukraine. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie