De Voedselbank Gorinchem mag dan ook het ‘GROEN’-certificaat, wat staat voor waarborging van voedselveiligheid, weer met een jaar verlengen.
De Voedselbank Gorinchem mag dan ook het ‘GROEN’-certificaat, wat staat voor waarborging van voedselveiligheid, weer met een jaar verlengen. Voedselbank Gorinchem

Voedselbank Gorinchem voldoet aan alle strenge eisen

15 juni 2022 om 16:18 Maatschappelijk

GORINCHEM Rondom de Voedselbank heerst volgens medewerkers nog steeds een schaamtecultuur. ,,Om als toekomstige klant de figuurlijke drempel over te gaan en hulp te vragen is een grote stap en dat snappen we.” Wekelijks komen er momenteel één tot twee gezinnen bij, mede veroorzaakt door de energiekosten en hoge inflatie redden zij het (net) niet meer.

Eenmaal over de drempel reageren de klanten vaak positie: ,,Zij zijn blij met het wekelijkse voedselpakket maar ook dat zij zich zeer welkom voelen. De vrijwilligers staan open voor een gezellig praatje en zijn ook soms het oh zo nodige fijn luisterend oor.”

VOEDSELVEILIGHEID Na de coronaperiode is de winkel weer open en kunnen de klanten hun eigen keuze maken uit de beschikbare producten. Een belangrijke eis is dat de voedselveiligheid op is en dat lukt. Tijdens de jaarlijkse keuring die in mei 2022 plaatsvond, bleek de Voedselbank Gorinchem aan alle streng hiervoor opgestelde eisen te blijven voldoen. 

Net als de afgelopen drie jaar heeft de Voedselbank Gorinchem op het moment van inspectie, de maximale score van 100% weten te behalen. De Voedselbank Gorinchem mag dan ook het ‘GROEN’-certificaat, wat staat voor waarborging van voedselveiligheid, weer met een jaar verlengen. Het certificaat is een officiële waardering voor de manier waarop de Voedselbank Gorinchem voedselveiligheid beheerst. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) heeft speciaal voor de Voedselbanken in Nederland een document opgesteld, om veilig met voedsel te kunnen en mogen werken. 

TOPPRESTATIE De Voedselbank Gorinchem is trots op deze resultaten: ,,Een topprestatie voor de vrijwilligers van de schoonmaakploeg en alle overige vrijwilligers die allemaal een onderdeel uitmaken van de controle en registratie in de voedselketen.”

,,Onze ruim 145 klanten (ca. 360 personen) kunnen er dus volledig op vertrouwen dat zij iedere week ‘voedselveilige producten’ ontvangen. Onder onze klanten voorzien wij momenteel ook Oekraïense gezinnen van voedsel tot het leefgeld voor hen is geregeld.”

Voor de Voedselbank Gorinchem blijft het een wekelijkse uitdaging om iedere keer weer mooie en vooral gezonden pakketten samen te stellen. ,,Zo willen wij benadrukken dat wij afhankelijk blijven van geld donaties of producten, mede door de “too good to go”-acties zien wij een terugloop in ontvangst van producten vanuit de supermarkten. Voor meer informatie en of contacten verwijzen wij naar onze website  www.voedselbankgorinchem.nl.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie