Afbeelding
Arie Tetteroo

Dansen voor Pepijn: 'illegaal' feest ter nagedachtenis aan Pepijn Dansen

10 september 2019 om 16:40 Mensen

GORINCHEM ..Het begon allemaal met de vermissing van Pepijn. Velen namen het luchtig op, want hij verdween wel vaker een paar weken. Toch was er dan altijd wel iemand die wist waar hij zat, maar deze keer was dat niet het geval en er werden zoekacties gestart. Dagen gingen voorbij, tot dinsdag 3 september. Ik zat bij mijn vriendin thuis en kreeg rond 17:30 uur het bericht van zijn zusje Daniek dat Pepijn was gevonden. Helaas was ons maatje overleden", schrijft Arco Boeter in een persoonlijk verslag dat hij naar de redactie van de Stad Gorinchem stuurde. Afgelopen zaterdag organiseerde hij samen met andere vrienden van Pepijn een illegaal dansfeest onder de Merwedebrug ter herinnering aan Pepijn Dansen. 

door Arco Boeter 


,,Ik ben meteen naar huis gelopen, waar veel vrienden van ons (Pepijn en mij) waren in verband met Pepijns vermissing. Toen ik hen vertelde dat Pepijn was gevonden, maar niet meer in leven was, reageerde de één vol ongeloof, een ander begon te huilen, maar er ontstond ook een soort geoliede machine om zijn laatste wens in vervulling te laten gaan. Namelijk een illegaal feest in Gorinchem." 
,,Pepijn kwam regelmatig bij mij over de vloer. Hij was een levendige, creatieve jongen. Hij tekende graag en hij kon helemaal doorslaan in alles wat hem interesseerde en daar dan ook uitbundig en overtuigend over vertellen. Ook de dood werd wel eens besproken en wat Pepijn dan altijd riep was: Als ik er niet meer ben, moeten jullie het beste illegale feest organiseren wat Gorinchem ooit gekend heeft!"
Dezelfde avond nog besloot de vriendengroep een illegaal feest te organiseren onder de Merwedebrug in Gorinchem vanaf zaterdag 23:23 uur voor Pepijn. Social Media werd ingeschakeld en posts met als titel 'Dansen voor Pepijn' en een email-adres om je aan te melden voor de locatie van het feest gingen de deur uit. Ook zijn familie werd ingelicht over de plannen.
,,Terwijl de speakers door m'n huis verspreid stonden om alles op te knappen en na te kijken, kreeg ik een bericht van Pepijns zusje dat de politie er lucht van had gekregen en ze met iemand wilden praten van het feest. We waren hier niet blij mee in eerste instantie, maar hebben toch besloten het gesprek aan te gaan. Vanaf dat moment was ik woordvoerder en heb ik contact gehad twee agenten in Gorinchem. Tevens ben ik op het bureau geweest voor een gesprek met de strategisch adviseur openbare orde en veiligheid van de gemeente Gorinchem." 
,,Na duidelijk te hebben gemaakt wat onze bedoeling was. Namelijk het organiseren van een illegaal feest ter nagedachtenis aan Pepijn Dansen, omdat dit zijn laatste wens was en wij dus sowieso door zouden zetten met of zonder toestemming van gemeente en politie. Er zijn vervolgens heldere afspraken gemaakt van beide kanten. Wij mochten feesten van zaterdag 23:23 uur tot de volgende dag 23:23 uur en politie zou op de achtergrond blijven, zolang ik de politie maar wel op de hoogte hield van het aantal bezoekers in verband met hulpdiensten."
,,Met dit goede nieuws op zak, ging ik naar huis en vertelde iedereen wat was besloten. In onze groep was hier best wat verbazing over, want meestal zijn politie en gemeente minder toegankelijk voor onze illegaal gehouden feesten, maar in deze situatie hebben we aan elkaar laten zien dat met een paar afspraken samen, we veel verder komen en dat een illegaal feest misschien wel gemoedelijker verloopt dan menig ander feest."
Zaterdagochtend en -middag werd nog hard gewerkt zoals de foto's inlijsten die de vriendengroep van Pepijns moeder Helena had gehad en collages maken van alle tekeningen die Pepijn heeft gemaakt. In de avond vertrok iedereen naar de locatie van het feest om de drie soundsystems op te bouwen. Alles stond klaar, de platen werden op de draaitafels gelegd en de muziek knalde uit de speakers. Alles iets eerder dan afgesproken, omdat de familie van Pepijn om 23:00 uur al zouden komen. ,,Met maar liefst 15 personen arriveerden zij, wat dit extra bijzonder maakte, want zij konden op deze manier een kijkje nemen in een stukje leven van Pepijn waar ze anders niet snel bij zouden zijn geweest." 
De nacht vorderde en het werd steeds drukker. Allemaal mensen die een laatste eer aan Pepijn wilden bewijzen door een dansje te komen doen. Ook kwamen mensen van een klein bedrijfje uit Beesd aan met een betere stroomvoorziening voor alle apparatuur. Van Café de Keizer werden dranken gesponsord voor alle bezoekers. ,,Er waren mensen die pannenkoeken bakten en barbecueden, wat werd uitgedeeld. Het was echt een geweldig feest." 
,,Wij als vrienden zijn blij dat we dit konden doen voor Pepijn. Dit was zijn laatste wens en alles viel als een puzzel in elkaar, alsof hij er zelf de hand in had. De betrokkenheid van zijn familie, het begrip en de samenwerking met politie en de gemeente Gorinchem en wij de bezoekers van illegale feesten, waar Pepijn ook zo van hield. We hebben er echt met z'n allen iets onvergetelijks van gemaakt. Deze was voor Pepijn!" 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie