Anne-Rose samen met dochter Isa. Moeder Monique (rechts) gunt haar dochter de ballonvaart.
Anne-Rose samen met dochter Isa. Moeder Monique (rechts) gunt haar dochter de ballonvaart. Mirjam de Swart
Wie gun jij een ballonvaart?

‘Mijn babyshower kon niet doorgaan’

25 januari 2021 om 15:58 Mensen Ballonvaart Gorinchem

Wie gun jij een ballonvaart? Deze oproep verscheen in oktober in De Stad Gorinchem.nl. Om kans te maken op een ballonvaart, hoefden de lezers alleen maar aan te geven wie volgens hen zeker moest opstijgen. De oproep leverde heel wat reacties op. De leukste reacties verschijnen de komende weken in De Stad Gorinchem. Ook online kunnen de verhalen gelezen worden. Als alle verhalen zijn gepubliceerd, kan er daar op de verhalen gestemd worden. Uiteindelijk bepaalt de lezer van De Stad Gorinchem wie er de lucht in gaat in het voorjaar van 2021.  Deze week gunt Monique Hogendorp de ballonvaart aan haar dochter Anne-Rose.

GORINCHEM Deze coronatijd is voor niemand leuk. Maar als je iemand bent die leeft van leuke dingen doen met vrienden en familie is het misschien nog wel een tikje zwaarder. Anne-Rose uit Gorinchem is zo’n persoon. En ze was ook nog eens zwanger. ,,De babyshower die voor mij was georganiseerd kon niet doorgaan.” 

,,Ik vond het zo zielig voor haar”, vertelt moeder Monique Hogendorp. ,,Dus toen ik de oproep in De Stad Gorinchem las, heb ik direct een mailtje gestuurd. “ Dat mailtje naar de redactie was echter uit haar geheugen gewist toen er een uitnodiging van de redactie in de mailbox verscheen. ,,Ik was het echt glad vergeten.” Dochterlief noemt het hilarisch. ,,Ja, ze moest mij en mijn zus bellen om te vragen wie van de twee ze had aangemeld voor de ballonvaart”, lacht Anne-Rose. 

FAMILIEMENS Dat mysterie werd gelukkig snel opgelost. Het was de zwangere Anne-Rose. Inmiddels is er een wolk van een dochter geboren; Isa zag op 3 december 2020 het levenslicht. Een eenvoudig rekensommetje toont dat de kersverse moeder dus de gehele coronaperiode zwanger is geweest. ,,Ja, zo had ik het me niet voorgesteld”, vertelt Anne-Rose. ,,Ik heb echt veel dingen moeten laten schieten. De babyshower die voor mij was georganiseerd kon bijvoorbeeld niet doorgaan.  De bezoekjes aan de verloskundige waren anders dan normaal, want mijn man mocht niet altijd mee.  En tijdens mijn kraamtijd heb ik nauwelijks bezoek gehad. Best raar hoor, want ik ben echt een familiemens.” 

Het was nog even spannend of mijn man wel bij de bevalling mocht zijn

Anne-Rose beviel, geheel coronaproof, in het ziekenhuis. Het was wel nog even heel spannend of haar man wel bij de bevalling aanwezig kon zijn.  ,,Mijn man was kort daarvoor in contact geweest met zijn ouders die later positief getest bleken op corona. Toen raakte ik wel even in paniek! Gelukkig bleek alles in orde met mijn man en mocht hij bij de bevalling aanwezig zijn. Maar wel met een mondkapje op!” 

QUARANTAINE Wat ook heel jammer was, vertelt Annen Rose.  Dat haar schoonouders niet gelijk bij hun pasgeboren kleindochter konden komen kijken. ,,Die waren positief getest op corona en moesten dus eerst in quarantaine.  Bizar natuurlijk, ik had het graag anders gezien, maar je wilt natuurlijk ook de coronaregels niet negeren.” 

,,Ach”, relativeert Anne-Rose. We geven gewoon ene groot feest als ze één wordt.” Dan wordt er flink uitgepakt, vult haar moeder aan. ,,Dan vieren we gewoon alle verjaardagen en andere feesten die we gemist hebben het afgelopen jaar in één keer. Dat wordt een knalfuif!” 

ROND DE KEUKENTAFEL Want van feestjes houden ze wel bij Anne-Rose in de familie. Ze houden er sowieso van om dingen met elkaar te ondernemen. En Anne-Rose is vaak de aanstichtster, vertelt moeder Monique. ,,Dan heeft ze bijvoorbeeld geregeld dat we met zijn alleen naar een escaperoom gaan of ze heeft een sloepje gehuurd om mee over de Giessen te varen. Allemaal activiteiten die in deze coronatijd toch lastiger waren uit te voeren.” Anne-Rose vult aan: ,,We spelen ook vaak spelletjes met elkaar, gewoon met elkaar rond de keukentafel. Maar zelfs dat kan niet. Dat vind ik echt enorm jammer. Die kleine dingen, mis ik nog het meest.”

Wat Anne-Rose vindt van de actie van haar moeder? ,,Hartstikke leuk natuurlijk. Zo’n ballonvaart heb ik altijd al een keer mee willen maken. “ Of haar zus niet jaloers is? ,,Nee hoor, ze gunt het me. Bovendien, zij is al een keer de lucht in geweest met een luchtballon.” 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie