Afbeelding
Fleur van Benten

#WijzijnGorinchem: Iemke Bruseker (51) – coördinator Integraal Sociaal Beleid gemeente Gorinchem

Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie wonen er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Iemke Bruseker (51) – Coördinator Integraal Sociaal Beleid bij gemeente Gorinchem. 

door Fleur van Benten

,,Ik houd ervan om dingen te stimuleren, te trekken en te duwen, bijvoorbeeld binnen mijn werk. Met collega’s verzin ik nieuwe dingen en kijk ik of we het goede kunnen doen voor onze inwoners. We proberen mensen met elkaar in contact te brengen via activiteiten, maar wel op een planmatige manier. Het is fijn dat ik binnen mijn werk echt iets kan doen voor de stad, daarom is het ook wel een belangrijk deel van mijn leven. Op deze manier probeer ik een verschil te maken. 

Ik zou de wereld willen veranderen op heel veel gebieden, maar ik wil vooral dat mensen iets meer naar elkaar omkijken. Meer voor elkaar zorgen, aardiger zijn voor elkaar, dat zou de wereld een stuk plezieriger maken. Gelukkig ligt dat ook wel in het verlengde van mijn werk. Voor elkaar zorgen begint met elkaar ontmoeten en zien. Vanuit de gemeente hebben we nu de website SamenGorinchem, daarop kan je mensen vinden, iets aanbieden of vragen. Het zou mooi zijn als zoiets nog beter gaat werken, zodat mensen op die manier in contact komen. Iedereen heeft weleens meer contact of hulp nodig.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om in de moestuin te werken. Bij de achterburen mag ik een stukje tuin gebruiken waar ik spruiten, prei, koolraapjes, raapstelen, spinazie, eigenlijk van alles verbouw. Voor het huis heb ik ook een kastje staan waar mensen mijn zelfgemaakte jam kunnen kopen. Het is onbespoten en dus goed voor iedereen! In de tuin staan twee pruimenbomen en als je die wil bewaren, moet je er toch jam van maken. Zelf eet ik niet zoveel jam, dus dit is een goede oplossing. Een beetje raar, maar wel heel leuk.

Binnen Gorinchem heb ik veel plekjes die ik mooi vind. Ik ben graag bij de Geefwinkel, drink mijn koffie bij Metropole en kan in de lente enorm genieten van het Lindenlaantje. Ik mis niet zoveel in de stad, al denk ik wel dat er meer ontmoetingsplekken kunnen komen.”

Afbeelding
advertentie