Danny van Heumen: ,,Ik ben een echte Bliek: ik ben geboren in de Haarwijk en zal daar ook altijd blijven."
Danny van Heumen: ,,Ik ben een echte Bliek: ik ben geboren in de Haarwijk en zal daar ook altijd blijven." Fleur van Benten

#WijzijnGorinchem: Danny van Heumen (55) – Huismeester Da Vinci College & voorzitter van SVW

2 mei 2022 om 11:26 Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie wonen er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Danny van Heumen (55) – Huismeester Da Vinci College & voorzitter van Voetbalvereniging SVW. 

door Fleur van Benten

,,Ik ben opgegroeid met het SVW-gevoel. Daarom was het ook maar een kleine stap om daar te gaan voetballen. Mijn vader voetbalde er al na de oorlog en ik had twee oudere broers die op hun achtste lid waren geworden. Ik wilde er eigenlijk al eerder bij, maar moest van mijn ouders wachten tot ik ook die leeftijd had. 

Sinds 2018 ben ik voorzitter, daar komt achter de schermen best wel veel bij kijken wat het leuk en uitdagend maakt. Ik ben bijvoorbeeld veel bezig met duurzaamheid, inmiddels hebben we zonnepanelen en hybride warmtepompen. En veiligheid is ook heel belangrijk, zo heb ik laatst een reanimatiecursus gegeven aan een groep vrijwilligers. 

De coronaperiode was een moeilijke tijd, vooral voor leden die altijd gewend waren om hier op de zaterdag een biertje te drinken en sociaal bezig te zijn. In die tijd heb ik iedere week ongeveer 25 mensen gebeld om te vragen: ‘Hoe gaat het met je?’. Ik merkte wel dat vooral oudere leden het heel moeilijk hadden en het ook echt wel misten. Sommigen hebben het helaas ook niet gered, dan wordt van je verwacht dat je er bij bent bij het afscheid. Dat is de andere kant van de medaille.

Het gaat goed met de club en met ons eerste elftal. Dat zorgt voor meer leden en mensen rondom de club. Omgaan met jongeren, zowel op de club als tijdens mijn werk, geeft me energie. Naast nieuwe leden, zijn vrijwilligers ook altijd welkom bij ons. Net als alle andere verenigingen hebben we daar altijd behoefte aan. 

Ik ben een echte Bliek: ik ben geboren in de Haarwijk en zal daar ook altijd blijven. Het bevalt me prima. Mijn vrouw komt uit Sliedrecht en toen we een relatie kregen, was het nog even een dingetje of ik daarheen zou gaan. Ik was er al snel achter dat ik echt hier wilde blijven. Gelukkig wilde zij naar Gorinchem komen en ondertussen is zij ook een echte Bliek.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie