Lidwien de Kruif voelt zich een echte Gorcumse.
Lidwien de Kruif voelt zich een echte Gorcumse. Mirjam de Swart

#WijzijnGorinchem: Lidwien de Kruif

30 augustus 2022 om 08:56 Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorcumer in de spotlight. Want wie wonen er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Lidwien de Kruif. 

door Mirjam de Swart 

,,Ik ben iemand die heel graag met en voor mensen werkt”, steekt Lidwien direct van wal. ,,Ik krijg ontzettend veel energie van contacten met andere mensen. Ik vind het fijn om andere mensen te kunnen helpen. Ik hoef daar niet voor bedankt te worden. Daar gaat het mij niet om; ik vind het gewoon heel erg leuk om te doen.” 

Het is dan ook niet zo heel vreemd dat Lidwien, die van huis uit kleuterjuf is, zich met hart en ziel inzet voor De Limonadebrigade in Gorinchem. Hier kunnen ouders en hun kinderen terecht voor opvoedinspiratie. ,,Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan”, lacht de voormalig kleuterjuf. ,,Uiteindelijk kom je toch weer terug bij dat wat je het leukst vindt en voor mij is dat het contact met ouders en hun (jonge) kinderen.  

Als ik door de stad loop en géén bekenden tegenkom dan is dat bijna bijzonder

GEBOREN BRABANTSE Lidwien heeft op drie basisscholen in Gorinchem gewerkt. Ook werkte ze in het verleden op het Natuurcentrum en was ze actief voor de Gorcumse VVV. ,,Ik ben een import-Gorcumer maar ik houd echt van deze stad”, aldus de geboren Brabantse. Het werk van haar echtgenoot bracht het echtpaar 32 jaar geleden naar de Arkelstad. ,,Ik ben dan misschien geen echte Gorcumse, maar zo voel ik me wel.” 

Waarom ze zo gek is op de ‘mooiste vestingstad van Nederland? Lidwien hoeft er niet lang over na te denken. ,,De diversiteit aan mensen vind ik ontzettend leuk. Jong of oud, diverse nationaliteiten, beperkt of niet, noem maar op. Je ziet hier alles bij elkaar komen. Ondanks de grote contrasten is iedereen welkom. Dat zie ik bij De Limonadebrigade ook gebeuren. Dat vind ik toch wel heel bijzonder.” 

Het dorpse karakter met stadse voorzieningen van Gorinchem spreekt Lidwien ook erg aan. ,,Als ik door de stad loop en géén bekenden tegenkom dan is dat bijna bijzonder. Ik ben hier echt geworteld. Ja, ik kan wel zeggen dat ik een fijn leven heb hier. Daar haal ik mijn voldoening en energie uit!”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie