Hannie Visser-Kieboom en Alex Monster op de Dwarssteeg in Nieuwendijk
Hannie Visser-Kieboom en Alex Monster op de Dwarssteeg in Nieuwendijk Jan Noorlandt

Nooit te laat om te praten over Germa van den Boom

21 oktober 2022 om 09:45 Mensen Vermissing Germa van den Boom

NIEUWENDIJK De Peter R. de Vries Foundation looft 250.000 euro uit voor de tip die leidt naar de vondst van Germa van den Boom. De Nieuwendijkse is al 38 jaar vermist. De Foundation hoopt dat het enorme geldbedrag en de hernieuwde aandacht voor deze mysterieuze vermissingszaak ervoor zorgen dat de lippen van het slot gaan. 

door Alex Monster en Hannie Visser-Kieboom

Germa’s familieleden wachten al bijna veertig jaar op een antwoord. Waar is Germa? De familieleden bidden dat eindelijk iemand gaat praten. In 2024 is het precies veertig jaar geleden dat Germa van de aardbodem verdween. Wij, journalisten Hannie Visser-Kieboom en Alex Monster van nieuwsblad De Stad Gorinchem.nl, besluiten in januari van dit jaar dat we ‘iets’ met de zaak willen doen. 

HERNIEUWDE AANDACHT Na maanden vooronderzoek komen we in contact met Kelly de Vries van de Peter R. de Vries Foundation. Kelly is de dochter van de overleden misdaadverslaggever. Los van elkaar blijken we hetzelfde doel te hebben: hernieuwde aandacht moet zorgen voor een doorbraak in de zaak Germa van den Boom. Landelijk, regionaal en lokaal is het komende halfjaar aandacht voor de vermissing van Germa. Ook wij willen alles op alles zetten om Germa thuis te brengen. De komende maanden besteden we in De Stad Gorinchem.nl menigmaal aandacht aan de verdwijning van Germa van den Boom. 

DOORBRAAK In een speciale uitgave op dinsdag 25 oktober en online lees je wat tot nu toe bekend is over de vermissing van Germa. Kelly de Vries vertelt waarom deze zaak opgelost móet worden. Het ultieme doel is om een doorbraak te forceren en de familie Van den Boom en het dorp Nieuwendijk rust en duidelijkheid te geven. Dat doel voelt vooralsnog meer als een droom. Maar toch, zoals Peter R. de Vries altijd zei: het is nooit te laat om te praten.


CONTACT Heb je informatie over de verdwijning van Germa van den Boom? Mail of bel dan met de Peter R. de Vries Foundation: www.peterrdevries.nl of tip@peterrdevries.nl.Wil je liever contact hebben met Hannie Visser-Kieboom en Alex Monster, de schrijvers van dit artikel? Mail dan naar h.visser@bdu.nl of a.monster@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie