Aart de Jong en zijn vrouw Eva met hun camperbusje waar ze Europa mee door reizen.
Aart de Jong en zijn vrouw Eva met hun camperbusje waar ze Europa mee door reizen. Aart de Jong

#WijzijnGorinchem: Aart de Jong (38)

8 november 2022 om 09:45 Mensen

GORINCHEM Hoewel Aart de Jong en zijn vrouw Eva al anderhalf jaar met hun camper door Europa reizen, blijft Gorinchem hun vertrouwde thuisbasis. ,,Iedere keer als we in Gorinchem aankomen voelt het als thuiskomen.” 

door Mirjam de Swart

Het speelde al een tijdje door hun hoofden: wat als ze in een camper door Europa gingen reizen? Zo’n twee jaar geleden maakten Aart en Eva hun droom waar. Ze zegden hun banen op, verkochten hun huis, schaften een camper aan en gingen op pad. ,,Toen we de beslissing eenmaal hadden genomen voelde het gelijk goed. We hebben er nog geen enkel moment spijt van gehad”, vertelt de geboren en getogen Gorcumer Aart de Jong.  

TUSSENSTOP Scandinavië, Frankrijk, Spanje, Italië. De afgelopen jaren bezochten Aart en Eva al heel wat plekken in Europa. Om precies te zijn: ze kunnen al twaalf landen afstrepen. Toch waren ze ook nog regelmatig in Gorinchem te vinden. ,,We maken regelmatig een tussenstop in Gorinchem. Elke keer voelt het als thuiskomen.” Wat ze als eerste doen als ze in Gorinchem zijn? ,,We gaan naar mijn ouders en daarna de stad in. Onder andere langs onze favoriete bakker.” En een bezoek aan de moeder van Eva die in Vlaardingen woont, maakt ook altijd vast onderdeel uit van het programma.  

CAMPERPLAATSEN ,,In Gorinchem is het eigenlijk altijd wel gezellig. We hebben door onze reizen heel wat andere plekken gezien in Europa en die gezelligheid is er lang niet overal”, vertelt Aart. Toch is er ook wel iets dat ze missen als ze in Gorinchem zijn: een mooie gratis camperplaats. ,,Natuurlijk heeft Gorinchem de camperplaatsen op De Punt, maar daar moet je voor betalen en die zijn vaak ook bezet. Dat zouden we graag anders zien.” 

Op dit moment zijn Aart en Eva in Spanje. Maar binnenkort ruilen ze de Spaanse zon in voor de Franse bergen. Ze gaan de komende winter een winterchalet runnen in Frankrijk. ,,Daar hebben we enorm veel zin in. Even weer wat meer onder de mensen,” lacht Aart. Wat ze daarna gaan doen? Dat weten ze nog niet, maar dat ze voorlopig nog wel even in hun camperbusje blijven rondreizen, is zeker.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie