Cotton City Jazzband speelt zondag 30 oktober bij SVW.
Cotton City Jazzband speelt zondag 30 oktober bij SVW. Cotton City Jazzband

Cotton City Jazz Band speelt bij Jazz Hall ‘72

20 oktober 2022 om 19:00 Muziek

GORINCHEM Het concert van de Cotton City Jazz Band werd twee keer vanwege corona afgelast. Zondag 30 oktober gaan ze in de herkansing en spelen ze in de SVW sportkantine.

The Cotton City Jazz Band is opgericht in 1962 en heeft zich vanaf de start toegelegd op muziek uit de jaren twintig en uit de Revival-periode. Daarmee traden ze in de voetsporen van Louis Armstrong, George Lewis en andere groten in dit genre. Het orkest wist zich een stevige reputatie op te bouwen. Jarenlang heeft de band muziekliefhebbers van het genre bekoord en voor volle zalen gespeeld. Ze reisden door Europa, Afrika en speelden zelfs in New Orleans en de CaraÏben.

Dat een kennerspubliek de band naar waarde weet te schatten getuigen de veel belangrijke prijzen die ze in de wacht sleepten. Zo wonnen ze in juli 2004 het “Concours International de Jazz Nouvelle Orleans” te Saint-Raphaël aan de Côte d’Azur. 

Het concert is van 11:30 uur tot 13:30 uur in het SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade te Gorinchem. Kaarten à elf euro zijn vanaf elf uur aan de zaal verkrijgbaar. Jazz Hall donateurs betalen 8,50 euro.  Meer informatie op  www.jazzhall72.nl

advertentie
advertentie