Kinderburgemeester Lolia Hammed
Kinderburgemeester Lolia Hammed Gemeente Gorinchem

Kinderburgemeester start landelijke opschoondag in Gorinchem

18 maart 2022 om 07:31 Natuur en milieu

GORINCHEM Lolia Hammed, de kersverse kinderburgemeester van Gorinchem, geeft op 19 maart in Bibliotheek AanZet het startsein voor de landelijke opschoondag in Gorinchem. Ze leest dan een gedicht van Ariena Ruwaard voor. Lolia vindt een schone stad belangrijk. Daarom vraagt ze dit jaar als kinderburgermeester aandacht voor dit thema.

Op 19 maart staat Bibliotheek AanZet in het teken van de opschoonactie: Lolia start de actie met het voorlezen van een gedicht over afval, er is een tentoonstelling met kunstwerken van restafval door de Gorcumse kunstenaar Ariena Ruwaard. Ook kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar komen knutselen met restafval. Zodra het startsein gegeven is, nodigt Lolia iedereen uit de stad in te trekken om zwerfafval op te ruimen. 

De schoonmaakacties starten op verschillende plekken in de stad: Bibliotheek AanZet Gorinchem, Caribabad, Centraal Punt Haarwijk, Natuurcentrum, Natuurgebied Woelse Waard, Stalkaarsen, Wijkcentrum Rozenobel Haarwijk en Wijkpark ‘t Haagje. 

NEDERLAND VRIJ VAN ZWERFAFVAL De landelijk opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. In 2030 is Nederland schoon en 100% vrij van zwerfafval. Dit is belangrijk voor mens, dier en milieu. Het draagt bij aan ons leefplezier in de buurt, onze gezondheid en de manier waarop we veiligheid ervaren op de straat. Een land waar iedereen op een juiste manier zijn afval weggooit, waar grondstoffen worden hergebruikt en opruimkosten minimaal zijn. Schoon is de norm en iedereen handelt hiernaar. Inwoners, bedrijven, overheden en Nederland Schoon werken intensief samen waardoor de impact maximaal is. Zo is Nederland vrij van zwerfafval. Zin om op 19 maart puin te prikken? Loop dan een rondje mee door de stad. Aanmelden kan via Nederland Schoon Kom in actie voor een schoner Nederland (nederlandschoon.nl).

advertentie
advertentie