Veel publiek bij de viering van het vijfjarig bestaan van het vliegeniersmuseum
Veel publiek bij de viering van het vijfjarig bestaan van het vliegeniersmuseum Cornel van der Ven

Vliegeniersmuseum Vuren kijkt terug op geslaagde jubileumdag

16 mei 2022 om 16:37 Overig

VUREN Na de opening van de jubileumdag van Vliegeniersmuseum Vuren op zaterdag 14 mei door een doedelzakspeler weten bezoekers de hele middag het fort Vuren te vinden, waar de feestelijke activiteiten plaatsvinden. Met boven op het fort een roofvogelshow en op het terras gezellige muziek van de band ‘Still Going On’. In het fort wordt van de streekproducten van het polderwinkeltje geproefd, vertelt de imker over zijn honing, signeert jeugdboekenschrijfster Annette van der Plas haar boeken en vertellen de historische verenigingen van Herwijnen, Spijk en Heukelum de bezoekers graag over de geschiedenis van de streek. 

Vrijwilligers in het Sky of Hope WO2 en Vliegeniersmuseum, gevestigd in de forttoren van fort Vuren, leiden belangstellende graag rond in het bijzondere museum waar aan de hand van persoonlijke items van neergestorte piloten, verzetshelden en burgerslachtoffers de bijzondere verhalen worden verteld. Want de verhalen van die helden mogen niet vergeten worden; dat vindt de Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal, de Stichting die het museum heeft opgericht en in 2016 door mr. Pieter van Vollenhoven is geopend.

Met het vrijheidsconcert ‘van verzet tot bevrijding’ uitgevoerd door muziekvereniging Wilhelmina met soliste Dittie van Zee, het Herwijnse historische mannenkoor en een optreden van Marieke van Ruitenbeek met het speciaal voor het museum geschreven ‘er is hoop in the sky’, werd deze geslaagde jubileumdag afgesloten.

Meer informatie over bezoektijden, rondleidingen en bezoeklessen voor basisscholen via www.egvl.nl en secretaris@egvl.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie