De Gorcumse raad zit op het podium in PoGo met het college aan haar voeten.
De Gorcumse raad zit op het podium in PoGo met het college aan haar voeten. Hannie Visser-Kieboom

Gorcumse raad op het podium in PoGo

7 november 2019 om 17:49 Overig

Gorinchem - Door de verbouwing van de raadzaal op het stadhuis vergadert de gemeenteraad op locaties in de stad. Na een vergadering in het verenigingsgebouw van de Bazuin is ze voor de begrotingsbehandeling uitgeweken naar PoGo. En krijgt de raad letterlijk een podium.

Wel een krakend podium met bovendien toch wat wankele stoeltjes. En niet zoals gebruikelijk in een kring, maar deze keer in tafels achter elkaar zoals in een schoolklas. Het college zit deze keer aan de voeten van de raadsleden, ook al geen gebruikelijke plek. Hoewel in de pauze raadsleden wat lacherig doen over de setting, doet dat niets af aan hun beraadslagingen. In de eerste termijn hebben alle partijen hun eerste reactie op de begroting gegeven. En bij elkaar zo'n twintig moties en amendementen ingediend.

In de pauze smult de raad van een stamppottenbuffet en beraadt het college zich over de vragen en moties. Straks mag de raad weer het podium op voor haar vervolgoptreden en de verdere behandeling van de begroting. Volgens schema mogen ze nog eens een uurtje of vier het podium op. . 

advertentie
advertentie