Het filmfestival krijgt jaarlijks 30.000 euro extra subsidie
Het filmfestival krijgt jaarlijks 30.000 euro extra subsidie import

IFFG krijgt tot 2023 meer subsidie

9 november 2019 om 09:59 Overig

GORINCHEM Een meerderheid van de Gorcumse gemeenteraad heeft tijdens de begrotingsbehandeling ingestemd met een extra jaarlijkse subsidie voor het IFFG.

Het gaat om een extra bedrag van jaarlijks 30.000 euro tot 2023. Dertien raadsleden waren voor en twaalf stemden tegen het amendement van Democraten Gorcum, CDA, PvdA en Stadsbelang voor de extra subsidie. De subsidie voor het filmfestival viel niet bij iedereen in goede aarde. VVD'er Jaap Wientjes stelde dat het filmfestival zich wel zelf kan bedruipen. ,,We hebben nog geen kader voor de subsidie en nu gaan we al leuke dingen doen. Wij willen eerst goed cultuurbeleid en geen hap-snap besluit." Hij werd daarin gesteund door andere oppositiepartijen.  

D66'er Ilhan Tekir wil dat cultuur bereikbaar is voor iedereen. ,,Laat anderen ook inschrijven voor die 30.000 euro subsidie en maak dan een keuze", zo stelde hij voor. Pierre Schefferlie van Democraten Gorcum verdedigde de subsidie door te stellen dat het filmfestival een uniek initiatief is dat veel potentie heeft. Wethouder van cultuur, Dick van Zanten, liet weten dat IFFG ook veel plannen heeft voor educatie, zodat subsidie buiten het cultuurbudget om geen probleem hoeft te zijn. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie