De Nieuwe Doelen worden straks tijdelijk opengesteld
De Nieuwe Doelen worden straks tijdelijk opengesteld BDU Media

Raadsleden willen plan voor tijdelijke opening Nieuwe Doelen

13 juli 2020 om 16:54 Overig

GORINCHEM  – De raadsleden Attie Mager (VVD), Marjo Molengraaf (CU/SGP) en Renate van Maaren willen van het college weten hoe de raad wordt betrokken bij tijdelijke openstelling van de Nieuwe Doelen. Een in juni toegezegd plan hebben ze nog niet ontvangen.

Begin juni maakte de gemeente bekend dat de Nieuwe Doelen voor een jaar wordt opengesteld. In samenwerking met theater ’t Pand en Peeriscoop kan het gebouw ruimte bieden aan voorstellingen die door de corona maatregelen dreigen te sneuvelen. In de raadsinformatiebrief schreef het college dat de raad eind juni een plan zou ontvangen ter goedkeuring. Volgens de drie raadsleden is dat nog niet gebeurd, ook is de raad niet betrokken bij de inhoud van het plan. Wel zijn de raadsleden geïnformeerd over een initiatief uit de stad voor een multifunctioneel cultureel complex op Linge ll Zuid. “Gaat u dit concept betrekken bij de besprekingen over de ( ver) nieuwbouw van het theater?, zo vragen Van Maaren, Mager en Molengraaf zich af.

Over de tijdelijke opening willen de raadsleden onder andere weten wie bepaalt wanneer gebruik gemaakt kan worden van de Nieuwe Doelen. Ook willen ze weten of het alleen gaat om locatiewijzigingen van voorstellingen die anders in ‘t Pand of Peeriscoop te zien zijn. Verder vragen ze welke status de tijdelijke exploitanten in relatie tot de ontwikkelingen voor de definitieve vorm van het theater hebben. De openstelling van de Nieuwe Doelen is als tijdelijk aangekondigd, in deze periode werkt de gemeente verder aan een permanente oplossing voor de Nieuwe Doelen, ze heeft daarvoor eerder zeven miljoen euro gereserveerd. Ook wordt onderzocht hoe het pand het beste geëxploiteerd kan worden.

advertentie
advertentie