Wethouder Eelke Kraaijeveld verzorgt een gastles over het klimaat & duurzame energie aan leerlingen van groep 7 van basisschool De Tamboerijn.
Wethouder Eelke Kraaijeveld verzorgt een gastles over het klimaat & duurzame energie aan leerlingen van groep 7 van basisschool De Tamboerijn. Gemeente Gorinchem

Wethouders geven gastles op basisscholen op Dag van de Duurzaamheid

11 oktober 2021 om 14:35 Overig

GORINCHEM Vrijdag 8 oktober was de Dag van de Duurzaamheid. Een dag waarop extra aandacht wordt besteed aan duurzaamheid en de vele duurzame initiatieven. De Dag van de Duurzaamheid is ook een begrip in het onderwijs. Veel scholen doen jaarlijks mee. Wethouders Eelke Kraaijeveld en Joost van der Geest gaven een gastles over het klimaat en duurzame energie aan leerlingen van de bovenbouw van basisscholen De Tamboerijn en De Poorter. Het leverde mooie gesprekken op over wat we allemaal zelf kunnen doen en wat nodig is voor een duurzame wereld.

Eelke Kraaijeveld, wethouder Duurzaamheid: ,,Het is en blijft enorm inspirerend om met kinderen en jongeren te praten over duurzaamheid. Zij zijn de toekomst en de generatie die steeds meer te maken krijgt met de gevolgen van klimaatverandering. Ik vind het mooi om te zien dat zij beseffen dat we zuinig moeten zijn op de aarde en dus op onze leefomgeving.”

advertentie
advertentie