Arjanne Rijneveld coördineert de vrijwilligersactiviteiten van KLIK
Arjanne Rijneveld coördineert de vrijwilligersactiviteiten van KLIK Hannie Visser-Kieboom

KLIK maandag aan de slag bij opvang vluchtelingen

25 december 2021 om 15:39 Overig

GORINCHEM Vrijwilligers van KLIK Gorinchem gaan vanaf maandag aan de slag om vluchtelingen welkom te heten in het voormalig belastingkantoor van de Vroedschapstraat. Vanwege de lockdown en bijbehorende coronamaatregelen blijft het onzeker hoeveel ze kunnen doen. 

,,We hebben heel veel ideeën voor activiteiten die we willen aanbieden, maar ook wij moeten ons aan de regels houden”, zo vertelt Arjanne Rijneveld nadat ze vrijdagmorgen een overleg heeft gehad met het COA. Rijneveld coordineert vanuit KLIK het vrijwilligerswerk bij de opvanglocatie. Vanaf maandag worden de eerste asielzoekers verwacht en om die welkom te heten, gaan vrijwiligers kaarten en chocolaatjes uitdelen op de kamers van de nieuwe bewoners. Ook tijdens de opvang van half oktober tot half november hebben KLIK vrijwilligers een welkomstbijeenkomst gehouden. Deze wordt nu mogelijk op oudjaarsdag gehouden. 

Ook voor de kinderen wil KLIK straks activiteiten aanbieden. Tijdens de opvang gedurende vier weken gingen de kinderen niet naar school, maar bood KLIK buiten bij de overdekte parkeergarage een eerste opvang aan. ,,Dat ging prima, maar de kinderen gaan straks wel naar school, al weten we nog niet wanneer de scholen weer open gaan. Maar we willen ook graag binnen aan de slag met taallessen en creatieve activiteiten als dat straks weer mag”.  Tijdens de vier weken opvang gingen vrijwilligers ook wandelen met vluchtelingen om hen zo wegwijs te maken naar de stad en de omliggende winkels en voorzieningen. Toen gebeurde dat in groepjes, nu kan dat alleen in tweetallen. 

KLIK beschikt over zo’n negentig vrijwilligers die zich willen inzetten bij de opvang. Maar nieuwe vrijwilligers zijn nog steeds welkom, zij kunnen zich aanmelden via info@klikgorinchem.com

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie