Afbeelding

Thema “Rouw en verlies op jonge leeftijd” in het MamaCafé

24 mei 2022 om 23:00 Overig Deel je nieuws

Gorinchem | Op vrijdagochtend 3 juni hebben we tijdens het MamaCafé bezoek van Roza Boer-Weeda, rouw- en verliesbegeleider bij ‘De Schatkist’ en Alie Bootsma van ‘Jij Training en Coaching’ die samen een rouwgroep begeleiden voor kinderen en jongeren in verschillende leeftijdsgroepen. Zij komen van 10:00 tot 12:00 uur uitleg geven en handvaten bieden voor het omgaan met rouw- en verlieservaringen van jonge kinderen.

 

Een huisdier dat overlijdt, een echtscheiding, een verhuizing, ziekte of verlies van een familielid of dierbare; dit zijn zomaar wat voorbeelden van verlieservaringen uit het dagelijks leven waar jonge kinderen mee te maken kunnen krijgen. Zij hebben nog geen woorden voor wat ze meemaken en hebben volwassenen nodig om te leren omgaan met alle gevoelens die zich aandienen bij een verlieservaring. Roza en Alie zullen jullie deze ochtend voorzien van de nodige inspiratie rondom dit thema door middel van boekentips, spelvormen, materialen en het delen van ervaringen met elkaar.

 

Wil je gezellig andere moeders ontmoeten, handige opvoedtips uitwisselen of nieuwe vriendschappen sluiten? Het kan allemaal op vrijdagochtend samen met je kindje! De gastvrouw of professional beantwoordt wekelijks vragen over positief en ontspannen ouderschap. Regelmatig belichten deskundigen interessante thema’s en kun je natuurlijk ook altijd je vraag of ei kwijt.

Ben je zwanger of moeder met jonge kinderen, dan is het MamaCafé er voor jou. Toegang is gratis. Koffie, thee en versnaperingen zijn voor eigen rekening.

Het MamaCafé is op vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur in de LimonadeBrigade, gevestigd in de Bibliotheek aan de Groenmarkt 1 te Gorinchem. Meer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie