Afbeelding
Foto door form PxHere

De juiste cv ketel kiezen

30 augustus 2021 om 10:48 Partnercontent

Een cv ketel is iets dat volgens mij iedereen wel in huis heeft. Soms is die toe aan, of heb je een hele nieuwe nodig voor bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning in Gorinchem. Deze ketel zorgt voor warm water in de centrale verwarming. Dus ook voor het douchen etcetera. Dit is wel fijn en je wil graag een goed werkende ketel en dan vooral de juiste. Het is belangrijk dat de ketel aansluit op je woning. Een cv ketel kiezen kan nog best wel een taak zijn, je wil de juiste hebben. Er zijn verschillende ketels en er is dus keuze. Welke heb je nodig? Hoe kies je de juiste cv ketel? Over een cv ketel kiezen lees je hier.

De soort cv ketel kiezen

Er zijn verschillende soorten cv ketels. Een groot verschil tussen ketels is het vermogen. De ene ketel heeft bijvoorbeeld rond de 25 KW vermogen en de ander maar rond de 10 KW. Er zijn eigenlijk 2 grote segmenten ketels. Namelijk de goedkopere budget ketels en de kwaliteit ketels. Het verschil tussen deze 2 ketels zit hem in een aantal punten. Energiezuinigheid, de levensduur, kwaliteit, storingsgevoeligheid van de onderdelen en de garantie. Je kunt beter niet besparen op een cv ketel. Schaf een goede cv ketel aan, want het is belangrijk om een goed werkende ketel te hebben. Goedkoop is in dit geval vaak duurkoop. Bespaar daarom niet op een goede cv ketel kiezen.

Welke heb ik nodig?

Er zijn dus aardig wat cv ketels. Dan moet je er eentje kiezen. Maar welke cv ketel heb je nodig? Dat hangt af van een aantal dingen. Ten eerste je type woning. Voor een groot vrijstaand huis heb je een ketel nodig met aardig wat meer vermogen dan een appartement. Kijk hier dus goed naar. Dit is een klein schema voor wat ongeveer de regel is:

  • appartement:  11-23 KW
  • tussenwoning: 16-28 KW
  • hoekwoning/tweekapper: 16-30 KW
  • vrijstaand:  >30 KW

Voor het juiste en beste rendement is een ketel met het juiste vermogen belangrijk. Wat er in de badkamer gevestigd is en hoe dit gebruikt wordt is ook belangrijk voor de cw waarden van de ketel. Ook de grootte van het huishouden heeft te maken met de ketel. Hoe meer mensen, hoe meer warm water er gebruikt gaat worden. Dus met meer mensen zal er een ketel met een hogere cw waarde geplaatst moeten worden. De plaats waar de cv ketel komt heeft ook invloed op de soort ketel. Deze dingen samen bepalen welke ketel je uiteindelijk moet kiezen. Bekijk dit dus even goed en kies de juiste ketel uit!

Cv ketel kiezen en kopen

Als je eenmaal alles hebt uitgezocht en hebt uitgevonden welke cv ketel je moet hebben, is de rest simpel. Je schaft de ketel aan en laat hem installeren door een kundig bedrijf. Als de ketel dan hangt, kun je genieten van heerlijk verwarmd water en een warme centrale verwarming. Wel zo fijn. Bespaar niet op een goede cv ketel en bestel hem vandaag nog voor in je (nieuwe) woning in Gorinchem!

advertentie
advertentie