Afbeelding
Vastgoed

Vastgoed is de toekomst van beleggen!

20 september 2021 om 07:00 Partnercontent

Vastgoed, vastgoed, vastgoed: als er één ding is waarin je zou moeten beleggen voor meer financiële zekerheid, dan is het dit! Beleggen in vastgoed is een slimme investering, omdat je er op die manier heel wat rendement uit kunt halen.

Het is een waardevol alternatief voor beleggen in aandelen op de beurs of een spaarrekening, en er bestaan tegenwoordig dan ook heel wat vastgoed cursussen  die je alle kneepjes van het vak leren om online geld verdienen mogelijk te maken met vastgoed.

Maar wat zijn de voordelen van beleggen in vastgoed nu precies, en wat is de meerwaarde van deze vorm van beleggen? Hieronder lees je meer!

Dit is waarom je moet beleggen in vastgoed

1. Het hoogst mogelijke rendement

Eerst en vooral biedt beleggen in vastgoed een optimaal rendement, zeker in vergelijking met andere beleggingen zoals aandelen of gewoon sparen. De reden hiervoor is omdat beleggen in vastgoed eigenlijk rendement brengt op twee manieren:

  • De opbrengst van de huur
  • De overwaarde van het pand

De inkomsten van de huur zorgen voor een constante flow van geld, en die kan dan weer gebruikt worden om de hypotheek te betalen. Of om nieuwe investeringen te doen. Dankzij de stijgende waarde van het pand haal je ook financieel voordeel uit je belegging op de lange termijn. Hoe langer je wacht, hoe meer het pand waard is - en daar pluk je dan de vruchten van eenmaal je het verkoopt!


2. Minder gevoelig aan inflatie

Daarbij komt ook dat beleggen in vastgoed minder inflatie-gevoelig is. Inflatie is een groot risico voor je spaarrekening, maar de kans dat het een invloed heeft op de waarde van vastgoed is een stuk kleiner. Het idee daarachter is eenvoudig: stenen zijn een harde bezitting, die als het ware meestijgt met de inflatie.

Ook zijn de inkomsten uit huur van vastgoed aan de inflatie gekoppeld. Zowel de waarde van dat vastgoed als de huuropbrengst eruit stijgen mee met de inflatie, waardoor er sprake is van een perfecte ‘inflatie hedge’. En dat betekent een lager risico voor beleggers!

3. Je vermogen spreiden door te beleggen in vastgoed

Ten slotte biedt beleggen in vastgoed je de mogelijkheid om je vermogen te spreiden. Beleg je in aandelen, dan heb je in de meeste gevallen nogal weinig controle over je bezit. Daarbij zorgt deze manier van beleggen ook niet voor cashflow. Beleggen in vastgoed houdt in dat je je vermogen goed spreidt, waardoor je beter beschermd bent tegen de onverwachte bewegingen van de beurs!

advertentie
advertentie