Afbeelding
Foto: Pixabay

Een bruiloft plannen in coronatijd: zo doe je dat!

16 december 2021 om 07:46 Partnercontent

Ben je verloofd en al aan het nadenken over de bruiloftsplanning? Nu we al een lange tijd te maken hebben met de maatregelen rondom het coronavirus, wordt de planning van de bruiloft niet bepaald makkelijker gemaakt. Want hoe weet je hoe het er op de dag van jouw bruiloft uitziet met de maatregelen? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen tijdens jouw planning om hier rekening mee te houden. Hoewel dit niet altijd makkelijk is, is het wel verstandig om rekening te houden met eventuele maatregelen. Zeker als je van plan bent al op korte termijn te trouwen. Hoe je een bruiloft goed kunt plannen in coronatijd? Wij zetten hieronder wat goede tips op een rij!

Begin ruim om tijd

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn er flink wat bruiloften uitgesteld. Als jij dus binnenkort ook wilt gaan trouwen, wil je uiteraard wel dat er nog goede trouwleveranciers beschikbaar zijn en niet alles volgeboekt is. Als je wilt trouwen in 2022 of 2023, is het van belang om ruim op tijd te beginnen met de planning. Zeker in deze onzekere tijden is dit goed om te doen.

Ruime trouwlocatie kiezen

Een belangrijk onderdeel van de bruiloftsplanning is natuurlijk de trouwlocatie. Of je nu een mooie trouwlocatie in Gorinchem zoekt of in een andere stad, het kan verstandig zijn om in deze tijden te kiezen voor een ruime trouwlocatie. Je weet tenslotte niet of het op jouw trouwdatum nog nodig is om 1,5 meter afstand te houden. Mocht dit het geval zijn en je hebt een ruime trouwlocatie gekozen, hoeft dit niet meteen te betekenen dat jouw bruiloft niet door kan gaan. Door te kiezen voor een wat grotere trouwlocatie zorg je er dus voor dat mochten er maatregelen zijn, je hier rekening mee kunt houden.

Buiten foto’s maken

Op zoek naar een fotoshoot locatie voor de bruiloft? Nu we nog volop in coronatijd zitten, kan het verstandig zijn om op zoek te gaan naar een mooie buitenlocatie. In de natuur, in een stad of heel ergens anders: dat is helemaal aan jou en je partner. Er zijn genoeg leuke buitenlocaties te vinden die geschikt zijn voor een prachtige trouw fotoshoot. Voor inspiratie hiervoor zou je online of op social media kunnen kijken, maar het is ook een goede optie om de buurt rondom jouw trouwlocatie eens goed te verkennen!

Betrek mensen thuis er ook bij

Hoewel je het natuurlijk niet hoopt, kan het gebeuren dat niet iedereen aanwezig kan zijn op jullie grote dag vanwege de coronamaatregelen. Dit is natuurlijk ontzettend zonde, maar gelukkig kun je wel een alternatief bedenken voor de mensen die er niet bij kunnen zijn en dus thuis zitten. Je zou er namelijk voor kunnen kiezen om de ceremonie en de rest van de bruiloft te livestreamen, zodat er meegekeken kan worden met de grote dag. Zo betrek je ook de personen erbij die helaas niet fysiek aanwezig kunnen zijn bij de bruiloft.

Op tijd beginnen, het kiezen van een grote trouwlocatie in Utrecht, Gorinchem of ergens anders, een fotoshoot in de buitenlucht en het entertainen van de mensen thuis: het zijn allemaal dingen waar je aan kunt denken als je in coronatijd een bruiloft moet organiseren. Helaas moet je in deze onzekere tijden met veel dingen rekening houden. Echter neemt dat niet weg dat jouw bruiloft nog steeds een onvergetelijke dag kan worden!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie