Afbeelding
Foto door Edu Giorni via Pexels

Tips om een betere verhalen te schrijven

23 december 2021 om 07:35 Partnercontent

Wil jij je graag ontwikkelen met verhalen schrijven? Pak dan pen en papier (of grijp naar het toetsenbord), en schrijf er op los! Door jouw eigen spontaniteit uit te dagen zul je ervoor zorgen dat je leert schrijven wat er in je op komt, waardoor je een uitstekende manier hebt gevonden om aanknopingspunten te vinden voor een goed verhaal. Natuurlijk zijn er talloze andere tips die je kunnen helpen om betere verhalen te schrijven. We behandelen er enkelen in dit artikel. Lees dus snel verder om creatief schrijven onder de knie te krijgen.

Begin met het schrijven van korte verhalen

Veel beginnende schrijvers zijn snel geneigd om een lang verhaal te verzinnen, zonder dat ze de benodigde kennis en ervaring hebben op een verhaal naar een goed einde te brengen. Om je schrijfvaardigheden te verbeteren, is het daarom aan te raden om te beginnen met het schrijven van een kort verhaal. Denk hierbij aan verhaal van niet meer dan 3 á 4 pagina’s. Dit zal ertoe leiden dat je spaarzaam met je woorden omgaat of je creativiteit juist laat uitbarsten en schrijft wat er in je op komt. Dit is een uitstekende oefening om je hersenen te trainen om direct te schrijven wat er in je op komt. Tegelijkertijd zal het je helpen om naar verloop van tijd jouw woorden alsmaar beter te selecteren.

Inspiratie voor jouw korte verhaal: begin met een enkel conflictpunt

 Vrijwel alle goede korte verhalen kennen een bepaald keerpunt waar het belangrijkste conflict plaatsvindt. Je kunt dit ook wel zien als de ‘maar’ van het verhaal! Het personage heeft een specifiek doel, maar in plaats daarvan gebeurt er iets anders. De ‘maar’ moet je dus zien als het draaipunt, het moment waarop je personage te maken krijgt met een openbaring of een uniek inzicht. Dit is ook wel het punt waar het hoofdpersoon van je korte verhaal voor een dilemma komt te staan en een belangrijke beslissing moet nemen.

 Wees niet bang om jouw verhalen te delen

 Veel schrijven ontwikkelen zich uiteindelijk niet genoeg omdat ze hun verhalen liever niet willen delen. Dit komt misschien omdat ze bang zijn voor kritiek. Wil jij een betere schrijver worden, dan is het aan te raden om deze angst achterwege te laten. Probeer vrienden, familie, of onbekende mensen op diverse fora met een interesse in verhalen schrijven een kijkje te laten nemen naar je geschreven stukken. Op deze manier stel je je open voor verbeteringen en kom je minder snel in een schrijfisolatie terecht!

 Voor de meeste schrijvers komt er dus uiteindelijk een moment dat ze hun verhalen willen delen. Als jij het leuk lijkt om een aantal van je verhalen in een stijlvolle manier op papier te krijgen, kijk dan eens op flyers drukken om jouw korte verhalen van een of twee pagina’s gemakkelijk uit te delen!

advertentie
advertentie