Afbeelding
Foto: Shutterstock

Drukte op vakantieparken in Nederland houdt aan

4 februari 2022 om 07:22 Partnercontent

Heb jij een huisje met sauna en jacuzzi geboekt op een Nederlands vakantiepark? Zeer waarschijnlijk viel het je al op, dat het aanbod beperkt is. Je bent niet de enige die voor een verblijf op een Nederlands vakantiepark kiest tijdens een weekendje weg of de komende voorjaarsvakantie. Het aantal beschikbare huisjes op de vakantieparken is historisch laag. Verschillende vakantieparken meldden onlangs dat de bezetting momenteel zelfs hoger ligt, dan in de periode voorafgaand aan de uitbraak van de pandemie. Het is niet voor niets, dat men voor een vakantiepark in eigen land kiest. Er echt even tussenuit, zonder dat je er uren voor moet reizen! Met name de vakantieparken in Limburg en Zeeland zijn populair.

Ervaar de vrijheid van de natuur op een Nederlands vakantiepark 

Over het algemeen zijn Nederlandse vakantieparken heel ruim opgezet. Daarbij worden de parken aangekleed met een groot aantal bomen, fraaie speelplekken voor de kinderen en diverse extra’s. Denk aan een groot zwembad, een verhuur van skelters en fietsen en bijvoorbeeld een tennisbaan of voetbalkooi. Rond de vakantieparken vind je vaak veel natuur. Kies bijvoorbeeld voor een huisje met jacuzzi op de Veluwe! Na een wandeling door de bossen in dit gebied rust je lekker uit in de warme jacuzzi bij je vakantiehuisje. Er is niets fijner dan dat! Laat je telefoon in het huisje liggen en geniet samen met je partner na van het moois wat je in de Nederlandse natuur gezien hebt.

Natuur combineren met gezellige steden

De ruimte die de natuur je biedt valt goed te combineren met een bezoek aan een stad. Zo kun je een wandeling op de Veluwe combineren met een bezoek aan steden als Utrecht en Arnhem. Het zijn hele gezellige steden, waar je snel wat kleding bij elkaar shopt om vervolgens neer te strijken op één van de terrassen aldaar. Naast het grote aantal winkels en terrassen vind je er voldoende mogelijkheden om enige vorm van cultuur op te snuiven. Beklim de Domtoren in Utrecht, of struin langs de diverse oorlogsmusea in Arnhem. Voor vertrek naar deze steden vind je veel informatie over de historie ervan op internet. Naar welke Nederlandse stad wilde jij altijd al eens gaan?

Boekingen voor de komende periode blijven groeien

Vakantieparken verwachten dat de vraag naar vakantiehuisjes in eigen land ook de komende periode nog groot zal blijven. Mogelijk kiest men in de zomervakantie voor een reis naar een Zuid-Europese bestemming of een land als de Verenigde Staten. Reizen naar Zuid-Europese bestemmingen werden opvallend vaak geboekt in de herfstvakantie van 2021. Schiphol gaf destijds aan miljoenen reizigers te hebben verwelkomd. Die drang naar een vakantie buiten Nederland kan een signaal zijn voor de komende zomerperiode, waarin mogelijk opnieuw veel gezinnen naar Spanje, Frankrijk en Portugal reizen. De garantie op mooi weer wordt hiervoor als voornaamste reden genoemd.

advertentie
advertentie