Afbeelding
Foto: Freepik

Ga aan de slag bij een woningcorporatie en draag je steentje bij aan de maatschappij

28 maart 2022 om 12:38 Partnercontent

Door bij een woningcorporatie te gaan werken, speel je een relevante rol binnen de sociale huursector en draag je in belangrijke mate je steentje bij aan de maatschappij. Je helpt als medewerker van een woningcorporatie bijvoorbeeld veel mensen met een laag inkomen aan een goede, betaalbare woning. Wil je je graag inzetten voor je medemens en ben je een sociaal betrokken persoon? En wil jij direct of indirect de leefbaarheid in buurten en wijken verbeteren? Je kunt betekenisvol werk doen als professional bij een woningcorporatie. Is werken bij een woningcorporatie misschien iets voor jou en ben je toe aan een nieuwe werkuitdaging? In deze dynamische branche liggen interessante vacatures bij woningcorporaties op je te wachten, en het maakt niet uit of je al een aantal jaren werkervaring hebt of een starter bent op de arbeidsmarkt.

Waarom is het aan te raden om te gaan werken bij een woningcorporatie?

• Je kunt werken in veel verschillende functies;
• Je hebt afwisselend werk;
• Er zijn goede arbeidsvoorwaarden;
• Je toont je maatschappelijke betrokkenheid;
• Een goede balans tussen werk en privé.

Afwisselende werkzaamheden 

Het is een goede reden om bij een woningcorporatie te gaan werken vanwege het interessante takenpakket en het afwisselende werk. Geen dag is hetzelfde omdat je steeds opnieuw in aanraking komt met allerlei partijen, waaronder: gemeenten, huurders, ontwikkelaars en andere instanties en organisaties. Werken bij een woningcorporatie houdt dus in dat je aan de slag gaat in een dynamische omgeving met veel verschillende werkzaamheden. Je kunt daarbij denken aan het invullen van huurwoningen, het verduurzamen van woningen, het zorgen voor een goede balans in woonwijken en het aanpassen aan de regelmatig veranderende wet- en regelgeving. Een andere voorname reden dat professionals die bij woningcorporaties werken zo tevreden zijn, heeft te maken met het feit dat ze een goede balans vinden tussen hun werk en privéleven.

De flexibele werktijden en de mogelijkheid om parttime te werken spelen daarin een belangrijke rol. Ook het tevredenheidsonderzoek van de Vereniging van Woningcorporaties dat recent onder hun medewerkers is gehouden toont dit aan.

Parttime en fulltime functies

De bijzonder goede arbeidsvoorwaarden zijn een andere goede reden om bij een woningcorporatie te gaan werken. Deze werkgever biedt je naast een goede pensioenregeling en een mooi salaris, vaak ook een bovenwettelijk aantal vakantiedagen. Ook hebben woningcorporaties veelal een persoonlijk budget voor scholing en ontwikkeling, waarmee ze je graag bij je loopbaanontwikkeling helpen. Dat je bij woningcorporaties veel verschillende parttime en fulltime functies vindt, is ook een prettige gedachte. Zo kun je er aan de slag als woonconsulent, wijkbeheerder of projectleider. Verder zijn er tal van interessante banen op het gebied van vastgoedbeheer, strategie of advies en dat houdt in dat er ruimte is voor professionals met een diversiteit aan achtergronden, opleidingen en expertise.

Eigenzinnige detacheringsorganisatie

Oriënteer je eens in een van de mooie vacatures van de eigenzinnige detacheringsorganisatie Joinuz als je ook werk wilt maken van je maatschappelijke betrokkenheid. Wil je liever in een andere functie werken voor de overheid? Naast vacatures bij woningcorporaties vind je bij Joinuz ook volop andere vacatures bij een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers die allemaal dringend behoefte hebben aan gemotiveerde mensen. Je bent er dus ook van verzekerd dat jouw ervaring en inzet op waarde worden geschat en worden gewaardeerd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie