Afbeelding
Foto: Pixabay

De kledingwinkels doen weer goede zaken

Partnercontent

In Gorinchem kun je natuurlijk naar hartelust shoppen voor nieuwe kleding. Na de verschillende lockdowns kunnen we weer onbekommerd naar buiten om te wandelen en te winkelen. Daarbij moet de zomergarderobe hoognodig een update krijgen.

Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat we in de maand maart van 2022 behoorlijk wat meer kleding hebben gekocht dan een jaar ervoor. De detailhandel heeft in maart 8,8 procent meer omgezet dan in maart 2021. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de lockdown die de retailsector zwaar trof. In die tijd konden we alleen winkelen op afspraak met één klant per 25 vierkante meter winkeloppervlak. De stijging van de verkopen deed zich vooral voor bij de kleding- en schoenenwinkels. Opvallend is dat verkopers van eten en drinken en supermarkten hun opbrengsten juist zagen dalen.

Lokaal

De afgelopen twee jaar zijn ook de inwoners van Gorinchem zich bewust geworden dat je lokale aankoop de plaatselijk ondernemer steunt. Nu het weer warmer en zonniger is, kun je voor een dagje winkelen uitstekend in ons sfeervolle vestingstadje terecht. Zo koos de ANWB Gorinchem in 2021 uit als mooiste vestingstadje van Nederland. Het is beslist aan te bevelen om de trendy winkeltjes in en rond de Burgstraat en Langedijk te bezoeken. Aangevuld met conceptstores en moderne winkelstraten heeft Gorinchem enorm veel te bieden.

Toch kan het best zijn dat je net die ene ondershirt heren niet kunt vinden. Heb je speciale eisen op het gebied van bijvoorbeeld biologisch katoen of een bepaalde pasvorm dan hebben ze online bij Undiemeister het perfecte aanbod. Wie ook in de gemiddelde kledingkast van de Zuid Hollandse man kijkt zal zien dat daar altijd een aantal ondershirts liggen. Door de tijd heen is het klassieke hemdje met smalle schouderbandjes steeds meer vervangen door het ondershirt met korte mouwtjes met ronde of niet te diepe v-hals. Daarnaast moet een ondershirt niet te zwaar zijn, maar toch maximaal ventilerend zijn.

Verder willen de meeste heren tegenwoordig niet dat het boordje van het ondershirt te zien is, in tegenstelling tot enkele jaren geleden, toen een strak wit zichtbaar kraagje nog helemaal in was.

Verhaal

Ben je in een fysieke winkel dan kun je altijd aan de verkoper vragen hoe en waar je kledingstuk gemaakt is. Er zijn tegenwoordig merken die een QR-code op hun label afdrukken. Bij veel online winkels is waar kleding wordt verkocht is de herkomst niet te achterhalen. Steeds meer inwoners van Nederland hechten tegenwoordig duurzame levenswijze. Die heeft te maken met wat je eet, door te kiezen voor biologisch voedsel. Daarnaast zijn de verkopen van elektrische auto’s en zonnepanelen enorm toegenomen. Eigenlijk is er op alle vlakken een duurzame omslag gaande. Die wordt vanuit de overheid gestimuleerd, door bijvoorbeeld van het gas af te gaan en voor een warmtepomp te kiezen in plaats van nieuw cv-ketel op gas.

Minder vaak wordt bij duurzaamheid gedacht aan kleding. Je kunt bijvoorbeeld kleding in een kringloop- of weggeefwinkel halen. Zo gaat een shirt of broek nog een tweede ronde mee. Toch is het aan te raden om te achterhalen waar jouw te kopen kleding vandaan komt ook als je tweedehands kleding koopt.  Een eerlijk verhaal waarbij je weet dat werknemers in een naaiatelier ook goed betaald worden, zal zeker je draagcomfort vergroten.

advertentie