Afbeelding
Foto: Shutterstock

Op zoek naar buitenspeelgoed nu de temperatuur oploopt

Partnercontent

Buiten begint het eindelijk warmer te worden, de zomer staat voor de deur. Heb jij al nieuw buitenspeelgoed voor je kinderen in huis gehaald? De mobiele telefoon en tablet maakt het voor kinderen steeds verleidelijker om binnen op de bank te ploffen. Zonde, want in de zomer is er zoveel te beleven buiten. Niet alleen is het leuk om met vrienden en vriendinnen te spelen; je kinderen maken ’s zomers ook kennis met verschillende soorten insecten, planten en struiken. Welke insecten zijn er in de tuin te vinden? Van welke soorten planten kun je de vruchten eten of verwerken in recepten? Het is leuk om je kinderen dit te laten ontdekken, bijvoorbeeld door samen een moestuin te onderhouden.

Ouders kopen buitenspeelgoed steeds vaker online 

Waar men voorheen vaak naar een fysieke speelgoedwinkel trok om nieuw buitenspeelgoed in huis te halen, bestelt men dit tegenwoordig steeds vaker online. Gek is dat niet, daar er online een veel groter aanbod te vinden is. Daarbij zijn veel fysieke speelgoedwinkels in de afgelopen jaren gesloten. Bestel je het speelgoed vandaag, dan heb je dit vaak een volgende dag al in huis. Wel zo makkelijk als je ziet dat het de komende dagen mooi weer wordt in jouw regio! Opvallend is dat men voor het aankopen van bijvoorbeeld jonge groente- en fruitplantjes nog wel vaak naar de lokale kweker of tuinwinkel gaat. Daar waar ook deze producten inmiddels online te bestellen zijn bij verschillende partijen.

Verschillende soorten populair buitenspeelgoed 

Er zijn verschillende soorten buitenspeelgoed, die het goed doen bij kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een kleine zandbak; je kent vast de schelp die in het interieur van veel tuinen terugkomt. Schaf bij de bouwmarkt een aantal zakken speelzand aan en bestel online een setje met een hark, schep en gieter. De ideale basis om je kinderen zich uren te laten vermaken! In plaats van zand kun je ook water in de schelp gieten. Zo creëer je een eigen zwembad in de tuin. Naast de schelp zijn er tal van andere, relatief goedkope opblaasbare zwembaden te vinden in online speelgoedwinkels. Iets duurder, maar steviger is een zwembad in een aluminium frame. Veel kinderen dromen al jaren van een eigen zwembad, waar zij samen met vrienden en vriendinnen in kunnen spelen.  

Buitenspeelgoed op het gebied van sport en spel

Niet alleen de zandbak en het zwembad zijn in trek bij veel kinderen. Ook vinden zij het vaak leuk om te sporten in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan twee kleine doeltjes met een voetbal, een setje badmintonrackets voor de iets oudere kinderen en een tennisracket met een bal aan een koord. Het voordeel hiervan is logischerwijs dat de bal niet in de tuin van de buren terecht zal komen.

advertentie